Про координати щастя знає поетеса Ірина Скасків

Опубліковано:
21 Липня, 2020

Все більшої популярності набирає в Україні мистецький проєкт «Поетична листівка» (Київ). Не лише тому, що листівка як така (поштова) майже відійшла у минуле, а на зміну їй прийшла електронна, ні. Це своєрідний прояв творчості у тандемі: поет-художник і навпаки. Мистецтво вічне, але з плином невпинного часу змінює свої форми подачі. І так було завжди. Однак традиційно головне слово залишається за ілюстраторами. Вони відбирають ті поетичні рядки, які припали до серця. Кілька років тому були відібрані поезії тернопільської поетеси Оксани Жук (Підволочиськ), а цього разу – Ірини Скасків із Струсова.

«Щодо поетичної листівки, то я цього року вперше приєдналася до проєкту, і то вже двічі. Взимку учасникам було запропоновано ілюстрації, до яких треба було придумати поетичний підпис, а навесні вже самі автори подавали свої рядки – художники вибирали на свій розсуд, – розповідає учасниця проєкту Ірина Скасків. – Для першого разу я не дуже була сміливою, однак наважилась і вибрала ілюстрацію із барвистою веселкою-мостиком, який «занурив» мене у дитинство і народились ось ці рядочки: «Позичу фарби у веселки – і розфарбую свої сни./ Нехай в чарівний світ дитинства несуть чимдуж мене вони./ А там душа моя сміється, я вірю в казку і дива,/ Під щастя музику бентежну там кожна мрія ожива!». Лише чотири рядочки, але вони пройшли відбір. І так у мене з’явилась моя перша поетична листівка (художниця Інна Орлова, яка має вже чималий досвід у цьому напрямку). Наступного разу я вже була сміливіша, запропонувала вірш про «Дощі» (Богдана Біленька, графіка). У цій поезії є своєрідна підказка про те, що потрібно, аби залишатися щасливою навіть у похмурі дощові дні. «Затяжні дощі – сумні трішки, /Та у відчай щоб не впадати,/ Треба Світла, Краси й Усмішки – / Такі щастя координати!!!».

Ірина Скасків любить і листівки, і поезію («Я дотиком слова душу лікую»). Поетеса радіє, що є такий конкурс і вона може брати у ньому участь. Адже мріє мати власну колекцію поетичних листівок.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ілюстрація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Скасків, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: