Представник об’єднання рестораторів Тарас Ковальчук: «Тернопільська облдержадміністрація нас почула»

Опубліковано:
19 Липня, 2020

Під стінами Тернопільської облдержадміністрації 17 липня протестували представники ресторанного бізнесу. Головна їхня вимога — дозволити роботу закладів громадського харчування після 23-ої години.  

З ініціативною групою підприємців-рестораторів зустрівся перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Дем’янчук.

«Ми шукаємо баланс між дотриманням протиепідемічних заходів, що гарантують безпеку життя і здоров’я громадян та інтересами бізнесу, який є основою економіки, — зазначив Ігор Дем’янчук. — Тож у  підсумку сьогоднішньої зустрічі буде підготовлено спільне звернення підприємців до головного санітарного лікаря, Державної комісії ТЕБ і НС та Кабінету Міністрів України щодо роз’яснення постанови, яка передбачає заборону роботи закладів громадського харчування у період з 23.00 до 7.00 год. Крім того, поліція має забезпечувати неухильне виконання Закону для дотримання прав та інтересів громадян. У свою чергу підприємці повинні гарантувати дотримання карантинних заходів».

Уряд мав право на таке рішення, однак постанову Кабінету Міністрів варто привести у певну відповідність, переконаний лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев.  

null

«Відносно заборони роботи певних закладів з 23.00 до 7.00 розумію, чим керувалися урядовці, адже Україна поки що відноситься до «червоної зони». Це означає, що у Європі ми належимо до країн з критичним поширенням COVID-19, — наголосив Володимир Паничев. — Багато питань можна було б вирішувати на місцях, зважаючи на те, що не на всій території України ситуація з поширенням коронавірусу однакова. Варто знайти компроміс, щоб рішення про послаблення карантинних заходів можна було б приймати на регіональному рівні».

Як зазначив представник об ‘єднання рестораторів Тернополя Тарас Ковальчук, обласна влада почула протестувальників.

«Ми домовилися підготувати звернення до Кабінету Міністрів України та компетентних органів про те, щоб послабити або чіткіше прописати формат цієї постанови. Водночас дану постанову підприємці оскаржуватимуть в суді. Також серед наших вимог — робота поліції повинна відбуватиму не у каральному, а інформаційному форматі», — підсумував Тарас Ковальчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #ковальчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОДА, #ресторатор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: