Громадські організації Тернопільщини просять владу забезпечити житлом рідних загиблого айдарівця Івана Дедюха

Опубліковано:
17 Липня, 2020

Ветеранські та патріотичні організації Тернопільщини звернулися до влади з проханням посприяти у виділенні адресної грошової допомоги для купівлі житла рідним загиблого в ООС тернополянина Івана Дедюха.

Вони подали колективне звернення Тернопільській міській раді, Тернопільській облдержадміністрації та Тернопільській обласній раді.

– Часто сімї наших побратимів не наважуються просити в держави те, що їм належить згідно з законом. Вони вбиті горем, тому їм не до того. Не хочеться займатися цією бюрократичною тяганиною, ходити кабінетами й «випрошувати» те, що і так гарантує держава. Вони повинні отримати матеріальну компенсацію, це прописано в законі, – пояснила парамедик сектору «М» Катерина Матвійчук.

Звернення підписав також голова обласного осередку партії «Хвиля» Олексій Станько.

– 27 червня у зоні проведення Операції об’єднаних сил загинув сержант 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 53-ї бригади – тернополянин Іван Дедюх. Він відстоював право кожного з нас жити у незалежній, мирній країні. За наше благополуччя Іван Дедюх віддав найцінніше – своє життя. Вважаємо обов’язком проявити вдячність батькам патріота й підтримати їх у нелегкий час. Оскільки представники влади самостійно не ініціювали допомоги рідним загиблого, ми були змушені їх про це попросити, – зазначив Олексій Станько.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Дедюха, #житло, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #станько, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: