Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від призову до 1 жовтня

Опубліковано:
17 Липня, 2020

Призовникам, які здобуватимуть вищу освіту або навчаються у вишах відтермінували призов на строкову службу до 1 жовтня. Повідомили в Тернопільському військкоматі.

В.о.військового комісара області Олександр Скумбрій розповів, що заяви про відстрочку служби у зв’язку з продовженням навчання подали з Тернопільщини наразі троє.

Щоб отримати відстрочку потрібно звернутися до військкомату:

“Треба написати заяву і надати довідку з того навчального закладу, куди вступає або можливо вже здав екзамен. Принести відомість здачі іспиту або довідку, щоб вона була затверджена ректором з мокрою печаткою цього закладу”.

Нагадаємо, призов на строкову військову службу перенесли з квітня-травня на червень-липень у зв’язку з пандемією коронавірусу:

“Підпадає під призов така категорія громадян, які закінчили в червні або в травні вищий навчальний заклад”, – каже Скумбрій.

Представниця управління охорони здоров’я області Лідія Чайковська розповіла, що цьогорічних призовників перевіряють на COVID-19.

“Кожен призовник, окрім обов’язкового спектру аналізів і обстежень, повинен пройти тест на імуноглобулін Н. Це підтвердить або спростує, чи призовник хворий на COVID”.

Серед 327 осіб весняного призову виявили четверо хворих на коронавірус.

За словами Скумбрія, кожен призовник, який прибуває на військову службу у частину, має перебувати на ізоляції 14 днів.

Призов триватиме до 31 липня. З Тернопільщини вже відправили до війська 327 осіб віком від 20 до 27 років. Планують призвати на службу до армії – 500 осіб.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #призов, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: