Партія «Республіканська платформа» – ровесниця важливого історичного документа

Опубліковано:
16 Липня, 2020

Сьогодні, 16 липня, українці відзначають тридцяту річницю ухвалення Декларації про державний суверенітет України. Прийняття документа пришвидшило боротьбу за розбудову незалежної держави.

Декларації про державний суверенітет України. Державотворчий акт складався з 10 розділів, в яких детально окреслювались основи державного, політичного та економічного ладу України.

Декларація про державний суверенітет визначила республіканську форму правління, визначила суверенітет України як «верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах».

null

Реалізувати прагнення громадян було б складніше, якби не з’їзд Української Гельсінської спілки у Києві 29-30 квітня 1990 року. Там було зареєстроване нове об’єднання громадян – перетворення Гельсінської спілки в Українську республіканську партію (тепер «Республіканська платформа»). Про це зазначив очільник «Республіканської платформи» на Тернопільщині Руслан Кулик.

– Новостворена партія засудила комуністичну ідеологію, висловилася за націоналізацію власності КПРС в Україні. Головною програмною метою нової партії, на відміну від інших, проголошувалося створення Української незалежної соборної держави», – каже Руслан Кулик. – Партія «Республіканська платформа» – ровесниця важливого історичного документа доклала чималих зусиль задля досягнення цих важливих цілей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кулик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #партія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: