«Дещо вже можна перекласти»: на Тернопільщині досліджують єврейські надгробні плити

Опубліковано:
16 Липня, 2020

Надгробки з єврейського кладовища, які знайшли під час ремонтних робіт у селі Залізці, досліджують у краєзнавчому музеї.

Як повідомляють на Facebook-сторінці Залозецького краєзнавчого музею, до вивчення надгробків були залучені: фахівець із юдаїстики, випускниця інституту юдаїстики Яґеллонського університету Кракова Татяна Федорів та помічник-волонтер, аспірант історичного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка Василь Ковбаса.

«Фахівці розчищають написи на демонтованих зі сходів мацевах, їх відповідно фіксують та записують. Дещо із записів вже можна перекласти», – йдеться у дописі.

До слова, під час ремонтних робіт у селі Залізці Зборівського району було знайдено 20 плит-надгробків, які роками використовували як сходи до поліклініки та поріг туалету.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #єврейське кладовище, #залізці, #Зборівський район, #надгробні плити, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: