Загубившийся собачка знайшовся за півгодини – допоміг жетон з телефоном власниці та QR-кодом

Опубліковано:
16 Липня, 2020

У п’ятницю 10 липня у Тернополі на БАМі загубився невеличкий собачка. Господиня вже готувалась давати фото та прохання про допомогу у пошуку у соціальні мережі, але через півгодини на її смартфон передзвонили діти, які знайшли собаку з жетоном-паспортом та прийшла СМС-ка з JPS повідомленням про координати, де був знайдений песик. Усього пригода тривала годину. Завдяки тому, що Булька мала жетон брелок із QR-паспортом-адресником, її змогли швидко повернути у родину.

Усьго три тижні тому у червні місяці собачка на ім’я Булька переїхав у нову родину. До того песик майже рік пробув у соціальній ветеринарній клініці “Хатіко”. Сюжет телеканалу ТВ-4 у соціальної мережі Фейсбук  про те, як Бульку забирають у родину, передивилось більш ніж 650 тисяч глядачів. У день всиновлення собаки представники соціальної ініціативи Happy animals Тернопіль подарували Бульці QR-паспорт для того, щоби песик більше не губився. Брелок із QR-паспортом-адресником це жетон, який має на одному боці номер телефону власника собаки та її кличку, а на зворотній стороні унікальний QR-код, який потрібно активувати на сайті Animal.ID та номер реєстрації тварини. Протягом трьох днів господиня Катерина виконала усі дії та активувала паспорт.

Собачка у новій родині швидко почав сміливішати, по при лагідний характер, вміння ходити на повідку, проявилась любов до пригод. Як тільки є можливість, Булька відходить та активно досліджує територію. Саме так собачка щез з поля зору господарів. Завдяки ідентифікації, собачка не загубився та наступного дня прийняв участь у флешмобі, присвяченому Дню фотографування з тваринами. Фотографували собачок на “Єлісях” над Тернопільським ставом. Поряд з Булькою були ще три собачки з соціальними QR-паспортами-жетонами Веста, Боні та Дені.

Для того, щоби захистити свого чотирилапого улюбленця, соціальна ініціатива Happy animals Тернопіль радить реєструвати тварину та купувати їй QR-паспорт. Ціна такого корисного ґаджету від 98 грн. Половину від цієї суми компанія Animal.ID повертає зоозахисникам для допомоги безпритульним тваринам. Окрім того, на сайті компанії є безліч корисної інформації для власника, можна зберігати копії документів тварин, вести календар щеплень тощо. У Тернополі соціальна ініціатива Happy animals Тернопіль разом з “Міською Просвітою” реалізує проєкт – соціальний QR-паспорт для собак з історіями, яких взяли в родини з вулиць, з притулків, врятували, допомогли у складній ситуації. Також QR-паспорти дарують собакам, які працюють та виконують складні обов’язки, допомагаючи людям. Усього передадуть господарям собак та котів 50 соціальних жетонів.

Консультацію, щодо реєстрації та отримання QR-паспорту, можна отримати, написавши менеджеру соціальної ініціативи Happy animals Тернопіль або зателефонувавши за телефоном 0679452255 

Сюжет про те, як Бульку забирали у родину можна подивитись ТУТ.

Сюжет про вручення QR-паспортів можна подивитись ТУТ.

Сюжет про День фотографування з тваринами можна подивитись ТУТ.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null
 
Фото: Олена Мудра, Анастасія Зазуляк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #розшук, #собака, #тернопіль, #тернопільські новини, #чіп
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: