«Зараз йде дискусія про продовження карантину і про те, в якому вигляді його продовжувати. З великою часткою ймовірності карантин буде продовжено після 31 липня. Продовжені будуть ті карантинні заходи, які показали свою ефективність. Ті, які виявилися неефективними, будуть скасовані”, – розповіли журналістам у Міністерстві охорони здоров’я.

Про це повідомляє «Сегодня», посилаючись на високопоставлене джерело в Міністерстві охорони здоров’я України. «Зараз йде дискусія про продовження карантину і про те, в якому вигляді його продовжувати. З великою часткою ймовірності карантин буде продовжено після 31 липня.

Продовжені будуть ті карантинні заходи, які показали свою ефективність. Ті, які виявилися неефективними, будуть скасовані”, – розповіли журналістам у Міністерстві. За даними джерела, ефективними виявилися такі заходи як дотримання соціальної дистанції, обмежувальні заходи, що стосуються транспорту, в тому числі і його обробка.

Ці вимоги є універсальними для всіх областей, незалежно від рівня захворюваності. Якщо ситуація в тому чи іншому регіоні буде погіршуватися, в першу чергу там буде припинена діяльність стадіонів, спортзалів.

Також у МОЗ повідомили, що сумарне співвідношення нових випадків одного тижня до іншого – на межі контрольованої ситуації. За словами джерела, після 31 липня карантин може бути продовжений ще на 2 тижні – до 14 серпня.

“Ще немає проекту постанови, над ним поки йде робота. Але дискусія йде про те, що доцільно встановити карантин на 2 тижні, бо у COVID-19 такий термін інкубаційного періоду”, – сказав він.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу хвороба COVID-19 підтвердили у 638 людей, в цілому, коронавірус виявили у 54 тисяч 771 українця. Крім того, за минулу добу від коронавірусної хвороби одужали 651 людей, померли – 14.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #ковід-19, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: