Назар Приходько

Назар Приходько

Політичний експерт, медіааналітик, журналіст, блоґер, громадський діяч

Легалізація грального бізнесу: Ухвалений Закон - контроверсійний

14.07.2020 14:45   Джерело: Соціальна мережа
Автор : Назар Приходько

Ухвалений Закон - ДУЖЕ контроверсійний. На мій погляд, його контроверсія полягає в наступному:

З одного боку, відкриття казино у п'ятизіркових готелях - не несе за собою НІЧОГО поганого, від слова взагалі. Ви не побачите там Дюшу з ДВРЗ чи Валєру з Борщагівки, які "просаджують" там винесений з хати телевізор чи мікрохвильовку. Там будуть грати заможні, підкреслюю ЗАМОЖНІ іноземці та заможні, підкреслюю ЗАМОЖНІ Українці. Цей пункт нормальний.

А от туди нижче, а саме в 3-4 зіркових готелях автомати - це вже прямий ризик. Да, Дюшу і Валєру ми теж навряд там побачимо, але рівень гравців там буде значно нижчим в економічному плані, а це означає, що й бажання виграти і "я отыграюсь, бл.дь!" - значно зростає. Так влаштований світ, нічого не поробиш.

Ще один ризик, поява в деклараціях політиків і чиновників такого пункту як "Виграв у казіно", що дає можливість ухилятися від сплати податків ба більше - не ризикувати з офшорами, бо гроші за рішення чи голосування тепер просто мможна буде записати у виграш чи на рулетці чи в автоматах. Коротше - легальна корупція, яка може (і сягне) багатомільйонних масштабів. "Все мальчики фартовые - все девочки бедовые"...

Ну і поки не ясно, яким чином виявлятимуть лудомана. Чи багато справжніх лудоманів мають та матимуть довідку, що вони лудомани? Чи багато людей з цієї категорії громадян визнаЮть свою проблему? Це - питання без відповіді....То ж дійсно - Закон дуже контроверсійний.

От тільки знаєте, що мене дратує насправді? "Плач Ярославни" про "Продав пай - програв у казіно". Якщо людина ДОВБОЙ.Б - то так воно і буде. У нас тут що, "Город Солнца" піклуватися про кожного довбой.ба на Державному рівні? Довбой.б - це вроджена ментальна риса, яка стосується не тільки землі чи казіно. Наркомани-героїнщики, кокаїністи, ЛСДшники - вони хто? Довбой.би та чи у нас легалізована наркота? Ні.

Тут не від легалізації того чи іншого питання залежить, а від кількості довбой.бів у Державі на метр квадратний. Зменшимо кількість довбой.бів - можна буде і не хвилюватися про паї, казіно чи ще якусь гостру дискусійну тему.

Назар Приходько


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Соціальна мережа  

Коментарі