Тернополяни можуть стати патронатними вихователями

Опубліковано:
13 Липня, 2020

У Тернополі, в рамках програми «Патронатна сім’я», містяни мають змогу допомогти дітям, які через певні життєві обставини тимчасово не можуть проживати разом з батьками чи законними представниками. Тернополяни також можуть взяти дитину у родину і стати патронатними вихователями. Про це повідомляє «Файне Місто».

Патронат – це професійна комплексна послуга, що надається у сім’ї патронатного вихователя та передбачає: тимчасовий догляд, виховання, реабілітацію дитини на період подолання дитиною, її батьками або законними представниками складних життєвих обставин. Для патронатних вихователів держава надає гарантії, а саме: соціальна допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку на місяць на утримання влаштованої під патронат дитини; грошове забезпечення за надану патронатним вихователем послугу; допомога та супровід фахівців соціальних служб тощо.

До слова, якщо ви бажаєте стати патронатним вихователем на період, допоки сім’я дитини долає кризовий період, звертайтеся у Тернопільський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: м. Тернопіль, вул. Медова, 3, за телефоном: 23-55-92, 098 174 77 41 або на електронну скриньку: tmcsssdm@ukr.net.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #патронатна сім'я, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: