Допомоги небайдужих потребує 19-річний Ігор Собчук з Шумська. Як розповів журналістам “Файного міста” хлопець, спадковим нефритом (запаленням нирок) він хворіє з дитинства. Проте три роки тому ці органи повністю відмовили. Зараз Ігор очікує на операцію, стоїть на черзі. Окрім цього, постійно проходить лікування.

– Коли мені було три роки, у менре діагностували хворобу нирок. Періодично проходив обстеження і до 16 років почувався добре. Коли відбулося загострення, я впродовж року лікувався у столичній клініці “Охмадит”. Місяць лежав у реанімації. З 18 років проходжу процедуру гемодіалізу. Найближча клініка, де це можливо здійснити, у Кременці. Їздити туди треба три рази на тиждень – це приблизно 50 кілометрів в одну сторону. Адже, прямого автобуса з мого села немає, тому доводиться їхати через Шумськ. Зараз я проходжу гемодіаліз у Тернополі. Аби щодня не їздити, переїхав в обласний центр”, – розповідає Ігор Собчук.

За словами Ігоря, окрім гемодіалізу потрібні дороговартісні ліки. Лише на уколи витрачає до 3 тисяч гривень, а ще таблетки. Загалом, до 6 тисяч гривень на місяць. За три роки посиленої боротьби з хворобою родина хлопця витратила всі заощадження, тож вимушені звернутися за допомогою до людей.

Стосовно трансплантації нирок Ігор звернувся у білоруську клініку – у Мінську. Кожних три місяці він їздить туди, аби поновити чергу на донора та пройти обстеження.

“На донора потрібно чекати близько 14 місяців. Принаймні так мені повідомили. Цей час вже минув, але новин поки немає. Зараз я просто не можу поїхати в Білорусь, щоб поновити документи на пересадку та пройти обстеження. По-перше, через карантин, а по-друге, на це потрібні кошти. Сподіваюсь, коли обмеження знімуть, я зможу це зробити. Прошу всіх людей, які можуть мені допомогти, зробити це. Я вдячний за кожну гривню, бо вона наближає мене до мети”, – каже хлопець.

Приватбанк:  4149499115367490 Собчук Ігор Ігорович

Телефон: 097 749 97 67

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #собчук, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: