Епідеміологи не рекомендують посилювати карантинні заходи на Тернопільщині

Опубліковано:
7 Липня, 2020

На Тернопільщині епідеміологи не рекомендують посилювати карантинні заходи. За їхніми словами слід діяти за шведською стратегією боротьби з коронавірусом, де не має ніяких жорстоких обмежень, а лише рекомендацій для дій. Про це повідомляє «За Збручем».

Пік першої хвилі епідемії COVID-19 на Тернопільщині залишився позаду. Проте, попереду ще друга осінньо-зимова хвиля, яка може бути набагато складнішою. Як зазначають епідеміологи обласного лабораторного центру, на вакцину українцям не варто зразу розраховувати. Єдиний варіант – це вироблення колективного імунітету.

«Можливе повторення ситуації з грипом Н1N1, коли вакцину ми отримали через два роки. Єдиним засобом, який дозволить впливати на епідемічну ситуацію з коронавірусом в осінньо-зимовий період — це буде колективний імунітет. Треба набратися мужності і відпустити ситуацію, щоб максимум людей зустрілися з коронавірусом. Нам потрібно до серпня, до вересня підійти з належним колективним імунітетом. Моя точка зору може бути несприйнята, але час все розставить на свої місця. Очевидно, що потрібно обирати шведський варіант, данський варіант. Тому нині я не рекомендую посилювати карантинних обмежень, а також не рекомендую послаблювати їх», – пояснює епідеміолог обласного лабораторного центру Володимир Паничев.

До слова, станом на 7 липня на Тернопільщині лабораторно підтверджено 2108 випадків коронавірусу, з них 31 – летальний, а 1301 людина одужала.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантн, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: