Нові подробиці у справі про вбивство студента з Конго у Тернополі

07.07.2020 07:13   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

Головний свідок вбивства іноземного студента ТНЕУ Матіс Калінга може не встигнути дати свідчення у суді. Адже в липні жінка повертається на батьківщину – у Конго, де планує пройти практику. Суд по справі смерті Ерітьє Люсамбою Каємбе мав відбутися 22 червня, проте засідання перенесли – не прийшла мама 17-річної підозрюваної у вбивстві Соломії Трач, яка є її законним представником. На дзвінки жінка не відповідала, а згодом вимкнула телефон.

«Ерітьє вже не розкаже, тому я маю свідчити”, – заявила після засідання студентка другого курсу ТНТУ Матіс Калінга з Демократичної Республіки Конго. Слідчі вже допитали її, тепер жінка хоче ще до слухання справи дати покази в суді. Для Матіс важливо, щоб її свідчення були враховані судом.

«Ми з сином бачили, як помирав Ерітьє. Хочу, щоб була справедливість! Я була свідком. Ерітьє не може сказати, що сталося тієї ночі, бо його вже нема серед живих. Хочу розповісти в суді все, що я бачила і знаю. Смерть Ерітьє — велика трагедія для його рідних, а також і для мене, бо був мені, як брат. У нього були плани на майбутнє, він не повинен був так рано іти з життя. Не можу це так залишити, для мене важливо, щоб убивцю покарали. Ми приїхали в Україну вчитися. Сумно, що так сталося… Так не можна чинити з людиною. Мені потрібно зараз дати покази, бо у липні я їду додому на чотири-п’ять місяців, хочу там пройти стажування. Мій чоловік працює в Києві. Я приїхала на навчання до Тернополя. Зі мною живе мій синочок, якому 2 роки і 4 місяці. Дитина прокинулась тоді й бачила, як помирав Ерітьє… Це шок для нас. Ми відразу залишили ту квартиру, переїхали в інше помешкання. Я не могла там бути: відчиняла двері — перед моїми очима поставала та страшна картина”, – заявила журналістам після засідання Матіс Калінга.

Нагадаємо, 9 травня у Тернополі було жорстоко вбито іноземного студента. Матіс Калінга – іноземка, яка мешкала в одній найманій квартирі на масиві «Дружба» зі своїм вбитим земляком – 24-річним студентом ТНЕУ Ерітьє Люсамбою Каємбе. Тієї фатальної ночі вона спала в окремій кімнаті разом із 2-річним сином. Поранений Ерітьє розбудив її і покликав на допомогу.

У вбивстві юнака підозрюють 18-річну Соломію Трач із Великого Глибочка Тернопільського району. Дівчина гостювала в іноземця. Втечу з місця події зафіксували камери відеоспостереження. Дівчина перебуває в ЗІСО. Суд обрав їй міру запобіжного заходу — тримання під вартою з можливістю внесення застави 315 тисяч гривень, але рідні не внесли такі кошти.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі