Рецепт підливи із асорті грибів

06.07.2020 20:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Таку підливу можна приготувати із різних видів грибів, незалежно від їх кількісних пропорцій. Ми взяли види, які були, а саме: козарики, підгриби, польські гриби, моховики та маслюки.

Інгредієнти: суміш відварених заздалегідь грибів, олія, пів цибулини, чіпка горошин перцю духмяного та чорного, 2 невеличкі лаврових листки, декілька сухих нарізаних частин кореня петрушки, помідор, пів перчини болгарського, зелень – цибуля, кріп, петрушка, сіль до смаку.

Спосіб приготування

Очищені гриби відварюємо перший раз до закипання води, відціджуємо на друшляку, промиваємо струменем холодної води та знову засипаємо в каструлю. Другий раз варимо 30-40 хвилин і знову промиваємо водою. На розігріту пательню наливаємо олію, не шкодуючи, та засипаємо вареними грибами до половини, тушимо на малому вогні. Через 20 хвилин додаємо пошатковану ножем цибулю, помідор, болгарський перець, чорний та духмяний перець, лавровий лист, корінь петрушки, сіль до смаку. Заливаємо окропом майже до верху пательні. По бажанню для густоти підливи можна додати пів склянки води з розбовтаним борошном(1 ч. л.), але можна і без цього. Ще через 10 хвилин додаємо 2-3 ложки сметани, розмішуємо всю суміш та далі тушимо 10 хвилин. Після вимикання газу зверху засипаємо дрібно насіченою зеленню, накриваємо пательню кришкою та даємо страві дійти 5-10- хвилин. Аж тепер страва готова. Гарнір вибирається за бажанням, ми вибрали засмажену до золотисто-бронзового кольору молоду бараболю кружальцями. Смачного!

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото автора


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews