Чи вислухає суд головного свідка у вбивстві студента із Конго?

05.07.2020 23:13   Джерело: Номер один
Опубліковано : Новини Тернопілля

На орендованій квартирі від прямого удару ножем у серце помер іноземний студент із Конго Ерітьє Каємбе. Через пандемію його батьки не змогли приїхати ні на похорон, ні забрати тіло на рідну Батьківщину, тому юнака поховали на Микулинецькому кладовищі. Що відомо на даний час про цю резонансну справу?

Підозрювану затримали тієї ж ночі, нею виявилась жителька с. В. Глибочок Тернопільського району. Дівчину звати Соломія. Свої 18 років вона зустріла вже за гратами. Чому дівча зважилося на такий крок, з’ясовує слідство. Попереднє слухання у даній справі зробили закритим. Соломія агресивно поводиться, на контакт дівчина не йде, розмовляти та пояснювати будь-що відмовляється. Обурюється, що в СІЗО погані умови і їй не дозволяють користуватися мобільним телефоном.

У даній справі є головний свідок, це співмешканка Ерітьє –  Матіс Калінга із Демократичної Республіки Конго. Дівчина разом зі своїм сином та загиблим винаймали квартиру на масиві «Дружба». Тієї ночі Ерітьє розбудив її та просив викликати «швидку», однак ще до її приїзду юнак помер.

– Ерітьє вже нічого не розкаже. Я бачила, як він помирав, я все чула та знаю, що відбувалося. Я повинна про це розповісти. Після того, що трапилося, довго не могла оговтатись, одразу зібрала речі та переїхала в іншу квартиру, це була страшна картина. Хочу, щоби була справедливість, щоби вбивцю було покарано. Не можна так чинити з людьми. Не можна забирати життя у відкритої та щирої людини, яка мала великі плани на життя. Зовсім скоро я повертаюся додому, коли прибуду в Україну, не знаю. Я повинна свідчити перед судом зараз. Я хочу, аби мене почули і врахували все, що я скажу. Ерітьє не пробачить нам, якщо його смерть залишиться нерозкритою, – розповіла Матіс Калінга.

Дівчина є ключовим свідком у даній справі. У вузі тривають канікули, Матіс збирається до себе на Батьківщину, і чи встигне вона свідчити, досі не відомо. Вона вже надала покази слідству і 22 червня повинна була свідчити перед судом, однак слухання перенесли, адже до залу судового засідання не з’явилася мама підозрюваної, яка є її законною представницею. На дзвінки жінка не відповідала, а згодом вимкнула телефон. Важливо, аби свідчення Матіс почув суддя, адже те, що вона розповіла слідству, враховуватись не буде. Згідно з нормами КПК, суд бере до уваги лише ті свідчення, які безпосередньо звучать у суді.

Будемо надалі слідкувати за цією резонансною справою і впевнені, що суд буде справедливим, а вбивцю буде покарано.

Роман Бібік


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Номер один  

Коментарі