Чим корисна цвітна капуста?

05.07.2020 20:43   Джерело: lady.tochka.net
Опубліковано : Новини Тернопілля

Не всі ми любимо цвітну капусту, але після того, що ми тобі розповімо - будеш частіше її готувати. Корисних речовин в цвітній капусті, як повідомляють лікарі, дуже багато. Починаючи від вітамінів C, K, B6 і до цілого арсеналу корисних речовин: калію, магнію, марганцю, фосфору, клітковини, холіну, антиоксидантів, мінеральних солей, пектину, а також тартронова, лимонна, яблучна кислоти.

Цвітна капуста здатна протистоять цілого ряду захворювань. Прийом цвітної капусти в їжу дозволити уникнути розвитку серцево-судинних захворювань, онкології і діабету. Він же корисний для профілактики раку простати. Дуже добре справляється з очищенням організму від шлаків, холестерину та інших шкідливих елементів, тому підходить тим, хто хоче схуднути. З огляду на такий калейдоскоп корисних властивостей цвітної капусти для здоров'я нашого організму, ми просто не могли пройти повз. Вважаємо, що всім важливо знати про користь цвітної капусти.

Давай дізнаємося, чим вона корисна і чому її варто включити в свій щоденний раціон харчування.

Користь цвітної капусти для дорослих і дітей: 
  1. У цвітній капусті є велика кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Якщо порівнювати цвітну капусту зі звичайною білокачанною, то варто сказати, що в цвітній в два рази більше білків і в три рази більше вітаміну C. А ще вона багата такими вітамінами: A, B, B1, B2, B6, PP, H. Що ж стосується мінералів, то в цвітній капусті міститься багато калію, кальцію, натрію, фосфору, заліза, магнію.
  2. Завдяки тому, що в цвітній капусті присутня велика кількість вітаміну C, її вживання допоможе нам підвищити імунітет, боротися з різними хворобами.
  3. Також вітамін C корисний для нашої шкіри. Вживаючи цвітну капусту, ми можемо продовжити молодість шкіри, підвищити її еластичність, зменшити зморшки.
  4. Цей овоч дуже корисний для серцево-судинної системи. Він знижує рівень "поганого" холестерину. Калій, що міститься в цвітній капусті, допомагає тримати в нормі артеріальний тиск.
  5. Цвітна капуста, завдяки своїй низькій калорійності, допомагає схуднути.
  6. Вона також корисна для шлунково-кишкового тракту. Вживаючи цю капусту, ви можете поліпшити травлення, знизити ризик розвитку гастриту і виразкової хвороби.
  7. Свіжий сік цвітної капусти допоможе впоратися із запаленням ясен. Його потрібно змішати з водою (пропорція – 1: 1) і полоскати ясна кілька разів на день.
  8. Вживання цвітної капусти рекомендовано дітям, дорослим і вагітним жінкам, оскільки це гіпоалергенний овоч. Його можна додавати в прикорм вже з 5-7 місяців від народження.
  9. Для вагітних жінок ці овочі - джерело вітамінів групи В і фолієвої кислоти.
  10. Цвітна капуста корисна для майбутніх мам, адже дозволяє уникнути проблем з травленням, з якими вони стикаються.

Скільки потрібно їсти цвітної капусти:

У 128 г продукту міститься 10% добової норми клітковини, яка необхідна для здорової роботи кишечника.

У 150 г міститься подвійна денна норма вітаміну С і ¾ норми бета-каротину.

У 100 г сирої цвітної капусти міститься денна норма вітаміну С - 70 мг.

Калорійність цвітної капусти:

В 100 грамах сирої овоча - 30 калорій.

Харчова цінність на 100 г: білків - 2,5 г, жирів - 0,3 г, вуглеводів - 5,4г.

Повний список вітамінів у цвітній капусті:

  • вітамін С;
  • вітамін В1 (тіамін);
  • рибофлавін;
  • піридоксин;
  • вітамін К;
  • вітамін U;
  • клітковина;
  • фолієва кислота;
  • пантотенова кислота;
  • омег-3 жирні кислоти;
  • біотин;
  • холін.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: lady.tochka.net  

Коментарі