Родина фермерів з Тернопілля вирощує гарбузи та арахіс з яких самотужки виробляють екоолію

05.07.2020 16:13   Джерело: seeds
Опубліковано : Новини Тернопілля

Шість років тому подружжя Михайла та Наталії Золотих переїхали з кримського міста Новий світ, змінивши причорноморську місцевість на мальовничі краєвиди Борщівського району Тернопільщини, а підприємницьку діяльність – на працю на землі.

Про свій вибір подружжя не шкодувало жодного разу. У селі вони почуваються добре й разом зі зміною місця проживання змінили погляди та спосіб життя. Вони вирощують винятково екологічну їжу. А в магазин, кажуть, ходять лише по сіль і дріжджі, щоби спекти домашній хліб, а взимку ще купують масло, бо корів у селі небагато.

Спільними зусиллями сім’я обробляє півтора гектара землі. А ще вони вирощують поросят і птицю, започаткували маленьке виробництво олії з різних рослин.

“Ми беремося за будь-яку можливість заробити, аби тільки не виїжджати за кордон, – каже Михайло Васильович. – У мене серце крається, коли бачу, як у селі руйнуються хати, а люди дедалі частіше виїжджають. Більше половини мешканців Шершенівки – пенсіонери”.

Досвід сім’ї Золотих доводить, що працювати в селі таки вигідно. Вони мають роботу тепер і забезпечують себе нею в майбутньому, посадивши понад триста дерев горіха. Цікавим напрямком є виробництво гарбузової олії, яка, стверджує господар, надзвичайно корисна для здоров’я, адже запобігає та лікує багато недуг.

Тепер його родина садить 60 сотих гарбуза сорту «Болгарка», у насінні якого найбільше олії. Збирають плоди всі разом, за допомогою спеціального тракторця власного виробництва. Він же відділяє насіння від м’якоті, яка йде на корм. Потім насіння миють і сушать на горищі. А вже за потреби витискують із нього олію самостійно створеним пресом.

Ним же Михайло Васильович пробував виготовляти олію з арахісу, який теж вирощують на своїй землі. Уся продукція, наголошує господар, росте без жодної хімії. Звичайно, вона менших розмірів, зате натуральна. Так само вирощувати продукцію закликає мій співрозмовник усіх, адже на першому місці має стояти не збагачення, а здоров’я.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: seeds  

Коментарі