У Тернополі фермер із Хмельниччини у відчаї, облившись бензином, хотів себе спалити

Опубліковано:
5 Липня, 2020

На минулому тижні ввечері чоловік видерся на верхівку рекламної конструкції на Збаразькому кільці у Тернополі. На вершині він облив себе пальним, накинув зашморг на шию та погрожував себе підпалити. Що підштовхнуло чоловіка до такого вчинку, з’ясовували журналісти.

Як виявилось, особа, яка хотіла вдатися до таких радикальних дій, – фермер із Хмельниччини. Він у Тернополі не вперше. Періодично його можна було побачити на сходах обласної прокуратури, де він в одиночному пікеті намагається привернути увагу громадськості до майнового конфлікту, через який втратив значну суму коштів. На картонці чоловік прикріпив звернення, в якому звинувачує прокурора у «кришуванні» цієї справи (якого саме прокурора – не відомо, – авт.), та світлини, на яких зображений він сам після нападів і застосування фізичної сили.

Фермер із Хмельниччини Анатолій Землинський стверджує, що у 2014 році рейдери захопили велику кількість урожаю кукурудзи з його фермерського господарства «Дзеленецьке». Справу розслідували у Волочиському районі, згодом перевели до Хмельницького. За словами фермера, на нього почали тиснути, погрожували фізичною розправою та били. Побоюючись того, що у його справі не буде об’єктивного та неупередженого розслідування, він вимагав  передати слідство в одну з областей. Зі слів чоловіка, саме в Тернополі її розслідування призупинили, а згодом передали у Рівненську область.

Такий вчинок Анатолія Землинського здійняв справжній переполох у Тернополі. До фермера, який хотів вкоротити собі віку, піднялися для переговорів, зняли з його шиї мотузку та вмовили спуститися. Згодом з’ясувалося, що це був головний прокурор Тернопільської області Петро Бойко. Чи були претензії у фермера до прокурора Тернопільщини, поки не відомо.

За словами прокурора області, доручили досудове розслідування у справі фермера слідчим управління ГУНП в Тернопільській області. Процесуальне керівництво здійснюють тернопільські прокурори.

– Події були ще в 2014 році на території Хмельницької області. Тобто ця справа триває 6 років. Її розслідували різні органи досудових розслідувань на територіях кількох областей. Маємо справу за фактом заволодіння врожаєм, за фактом розбою і перевіряється факт нанесення тілесних ушкоджень. Прокурори вже вивчили доказову базу, яку збирали інші органи досудового розслідування. Це складна справа. Тим більше, що події були давно, – повідомив головний прокурор області Петро Бойко.

Окрім розгляду кримінальних справ, в яких цей чоловік був потерпілим, тривали також майнові спори за його участі в господарських судах. Він їх програв, тому має сплатити значні кошти.

– Це є протиправні дії проти нього з боку його контрагентів – це господарські справи. Між паном Землинським та ще одним суб’єктом господарювання, який є учасником цих правовідносин, виник майновий спір. Він був розглянутий у межах господарського судочинства. Суд у цій справі постановив рішення, за яким із Землинського стягують певну суму коштів, – каже Петро Бойко.

Фермер з такими рішеннями судів не погоджується. Тому, щоби привернути до себе увагу, за словами прокурора, вчинив таку акцію протесту. Прокурор, спілкуючись із ним, пообіцяв, що розгляд кримінальної справи буде на його особистому контролі.

Іван Білий

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #самогубство, #тернопіль, #тернопільські новини, #фермер
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: