У суді повторно розглянуть справу тернополян, обвинувачених у торгівлі людьми

Опубліковано:
3 Липня, 2020

У Тернополі поліцейські відкрили нове кримінальне провадження щодо торгівлі людьми. Підозрюють чоловіка та жінку, які вже відбувають покарання за п’ять випадків продажу дівчат в сексуальне рабство. Їхню справу повторно розглянуть у суді. Повідомляє пресслужба Нацполіції області.

Наразі, підозрювані впродовж двох місяців перебувають під домашнім арештом, – розповів речник Нацполіції області Сергій Крета.

Під час слідчо-оперативних заходів працівники ВБЗТЛ встановили ще двох їхніх жертв.

У суді повторно розглянуть справу тернополян, обвинувачених у торгівлі людьми

У 2018 році підозрювані відправили в Об’єднані Арабські Емірати двадцятишестирічну тернополянку. Їй сказали, що працюватиме танцівницею. Натомість відібрали документи та змусили займатися проституцією. Повернутися на батьківщину їй допоміг один з клієнтів.

Дівчина розповіла, що вона разом з іншими жертвами жила на квартирі. З нею були дівчата з Росії, Білорусі та Казахстану.

Ще одній дівчині поїхати до Туреччини завадили тернопільські правоохоронці.

За цими фактами працівники поліції відкрили ще одне кримінальне провадження знову за 2 частиною статті 149 ККУ.

Нагадаємо, в 2017 році в обласному центрі нелегальний бізнес організували двоє знайомих – двадцятирічний чоловік та двадцятиоднорічна жінка. Обоє в той час навчалися в одному з місцевих вишів.

Вони в інтернеті шукали бажаючих працювати в Туреччині та Об’єднаних Арабських Еміратах, а саме в місті Дубаї. 

“Обов’язковою вимогою була надіслана фотографія та копія паспорту. Коли дівчата погоджувалися з усіма умовами, роботодавці починали готувати документи на виїзд”, –розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми в області Олександр Буняк.

Вони брали на себе фінансові витрати на виготовлення паспортів, віз, купівлю авіаквитків. Ці гроші, а це близько чотирьохсот доларів, їм повертали іноземні замовники.

Куди саме мали їхати дівчата, визначали самі покупці “живого товару”. За дівчину, яка підходила для виїзду до Туреччини, роботодавець отримував від 500 доларів до тисячі, а за Дубаї – від тисячі до двох тисяч умовних одиниць.

У лютому 2018 року, коли дівчата мали вилітати на роботу, їм завадили зробити це тернопільські оперативники й представники державної прикордонної служби України. 

У суді повторно розглянуть справу тернополян, обвинувачених у торгівлі людьми

Організаторів затримали, їм повідомили про підозру за статтею 149 частиною 2 ККУ.

“За вербування та переміщення людей, вчинене з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану осіб за попередньою змовою групою осіб – цим підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років”, – повідомила речниця прокуратури області Леся Гурецька.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проституція, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: