Донька ветерана з Тернопільщини відсудила батькові нагороди в музею

Опубліковано:
3 Липня, 2020

Ще у 90-х роках в Чортківський міський комунальний краєзнавчий музей жінка принесла усі нагороди чоловіка. А у 2018-му донька вирішила усе забрати назад через суд.

Про те, що у музею забирають експонати, повідомляють на сторінці закладу у Facebook.

– У 1990 році в Чортківський міський комунальний краєзнавчий музей потрапило 14 бойових та ювілейних нагород чортків’янина – ветерана війни та праці. Всі медалі та ордени добровільно передала на зберігання його дружина. Відтак, на отримані експонати у музеї завели інвентарні картки, тобто процедуру обліку музейних предметів було дотримано і всі експонати за мовчазною згодою спадкоємців стали складовою Музейного фонду України, – йдеться у повідомленні.

У квітні 2018 року дочка ветерана війни та праці, яка є спадкоємицею, подала позов до Чортківського районного суду із вимогою повернути всі нагороди та ордени. Суд не задовольнив заяву позивачки і залишив експонати музею, пише Терміново.

На цьому дочка не зупинилася та звернулася в Тернопільський апеляційний суд із проханням оскаржити рішення, де отримала позитивну відповідь.

Попри це Чортківський міський комунальний краєзнавчий музей все ж намагався залишити експонати у своїй власності. Офіційні представники установи звернулися у Касаційний цивільний суд у складі Верховного суду України із проханням все ж залишити нагороди для виставки. В останній інстанції музей зобов’язали повернути всі ордени та медалі спадкоємиці. Так як рішення Касаційного суду оскарженню не підлягає, то вже невдовзі експонати віддадуть дочці ветерана. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #музей, #нагорода, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: