У Борщівській лікарні прокоментували скандальну ситуацію з відмовою хворій з інвалідністю у госпіталізації

Опубліковано:
2 Липня, 2020

У соціальних мережах шириться інформація про те, що у КНП “Борщівська районна лікарня”, що на Тернопільщині, відмовилися госпіталізувати важкохвору з І-групою інвалідності. Цю інформацію у медичному закладі спростовують та повідомили, що зараз пацієнтка перебуває у їхній лікарні на лікуванні. Стан її стабільний.

“О 4:10 ранку з 29 на 30 червня у лікарню з своєю дочкою звернулася наша колишня працівниця. Дитина у неї хворіє змалечку, зараз вона має І-групу інвалідності. Черговий лікар оглянув пацієнтку, було зроблено загальний аналіз крові. Потрібно ще було здати аналіз сечі, але хвора на той час не могла цього зробити. Оглянувши та опитавши пацієнтку, рекомендували госпіталізацію у терапевтичний відділ, від якої за власним бажанням мама хворої відмовилася. Вона хотіла, щоб доньку прокапали в реанімаційному відділі, тобто госпіталізували у реанімацію. Оскільки показів до таких дій не було, то їй відмовили саме у цьому проханні.

Жінка не захотіла ложити доньку у терапію і попросила лікаря розписати їй лікування, мовляв, вона знайде, де прокапати доньку. Лікування їй розписали, жодних скандалів чи не порозумінь на той момент не було. До слова, де вони прокапалися, нам вже відомо. Цю ситуацію ми з’ясували”, – розповідає медичний директор КПН “Борщівська районна лікарня” Мар’яна Галай.

Близько 9:30 години ранку 30 червня, так як було рекомендовано черговим лікарем, пацієнтка прийшла у лікарню та здала аналіз сечі. Отримавши результати, хвору того ж дня госпіталізували у медичний заклад – відділення хірургії. Зараз пацієнтка проходить лікування.

Інформацію про начебто відмову від госпіталізації важкохворої з інвалідністю, за словами Мар’яни Галай, у лікарні дізналися із соцмереж. Каже, були трохи шоковані, оскільки жодного конфлікту, скарги чи претензій зі сторони пацієнтки та її матері не було на той момент. Із проханням з’ясувати цю ситуацію мама хворої звернулася лише 1 липня та написала відповідну заяву.

“Оскільки надійшла заява від матері пацієнтки, було взято пояснення у лікарів та чергового персоналу щодо цєї ситуації. Встановлено, що жінка хотіла госпіталізацію, але тільки у реанімацію. Показів до цього не було. Від госпіталізації у терапевтичне відділення вона відмовилася за власним бажанням”, – додає Мар’яна Галай.

Зазначимо, що пост про начебто відмову важкохворій у госпіталізації було розміщено 30 червня о 22:50 годині Ігорем Сцібайлом.

Почитати пост та дізнатися більш детально про цю ситуацію ви можете у нашому попередному матеріалі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #скандал, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: