«Слово і Діло»: Сергій Надал - найвідповідальніший мер України протягом 6 років

02.07.2020 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Міський голова Тернополя знову визнаний найвідповідальнішим міським головою України. Аналітики видання «Слово і Діло» відзначають, що у Сергія Надала максимальний рівень виконання обіцянок, які він публічно дав громаді Тернополя. 

Рейтинг відповідальності

Наш міський голова виконав 217 обіцянок, що складає 67 % від усіх. Друге місце займає міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Третє місце займає мер Дніпра Борис Філатов. Таким чином мер Тернополя вже 6 років поспіль визнається найвідповідальнішим мером України.

Як аналітики рахують показники

У «Слові і Ділі» всі обіцянки мерів ділять на три великі групи: виконані обіцянки, невиконані обіцянки та обіцянки у процесі. Відповідно й найвідповідальнішими мерами оголошуються ті, хто має найбільше виконаних і найменше невиконаних. Значна частина невиконаних обіцянок отримують статус «в процесі», якщо ще не надійшла оголошена дата їх виконання. 

До виконаних обіцянок мера Тернополя аналітики занесли транспортну реформу (появу нових великих автобусів та розширення тролейбусної мережі), збільшення кількості спортивних майданчиків, модернізацію апаратури для лікувальних закладів, спрощення умов для ведення малого бізнесу. Ремонтні роботи та створення нових громадських просторів.

Які програмні обіцянки виконав Надал

У 2020 році експерти «Слова і діла» відзначають активність роботи команди Сергія Надала. Масштабні роботи не зупинила навіть епідемія коронавірусу. Це стосується, завершення ремонту Привокзальної площі та запуск сміттєсортувальної лінії на Малашівському полігоні. Також відзначаються збереження безкоштовного проїзду у комунальному громадському транспорті для студентів та учнів.

До невиконаних обіцянок експерти занесли переважно роботи, які планувалися завершити у 2019 році, однак через різні обставини вони завершилися у 2020 році. Для прикладу, це відкриття нових бюветів з питною водою, ремонтні роботи та благоустрій територій. Тобто реально ці обіцянки виконані, хоч із запізненням. 

Також до невиконаних обіцянок аналітики відносять незавершене будівництво Гаївського мосту. Коли у 2018 році міський голова давав цю обіцянку, було домовлено про проведення робіт за умови співфінансування загальнодержавного, обласного та міського бюджетів. Однак у 2019-2020 роках центральна та обласна влада більше займається виборами, ніж роботою. Тому ремонт Гаївського мосту ведеться лише за кошт міського бюджету. Тобто ці роботи продовжуються. 

До обіцянок у «процесі» експерти занесли довготривалі інфраструктурні проекти, зокрема завершення будівництва Водної арени.

Таким чином, 67 % виконаних обіцянок мером Тернополя – це швидше умовний показник. Реально прогрес є більшим. Але сам механізм підрахунку рівня відповідальності українських мерів від «Слово і діло» дозволяє відслідковувати тенденцію «хто як працює». І за цим рейтингом вже 6 років поспіль Сергій Надал займає 1 місце. 

Микола Стоцький
за матеріалами портала «Слова і Діло»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі