На Тернопільщині в кар’єрі розкопали археологічну знахідку і закопали її назад?

Опубліковано:
29 Червня, 2020

Можливо хтось із вас чув про нещодавну незвичну знахідку в селі Плиска Лановецького району? Думаю, тутешні сільські жителі цього села точно в курсі…

Про це у Фейсбуці повідомляє ‎Вячеслав Зенін‎.

Так от, минулого тижня в сільському кар”єрі цього ж села під час проведення робіт по видобуванню піску, екскаватором було розкопано історичну знахідку, а саме було знайдено вцілілі кістки гіганського вигляду в діаметрі близько 30 сантиметрів, довжиною близько 1,5 метри, які ймовірно могли належати мамонту. Однак керівництво кар’єру вирішило приховати цю історичну знахідку.

Мабуть не секрет, що даний кар’єр належить керівнику Лановецької Податкової – пану Горощуку, хоча по документах зареєстровано на його водія.

Авжеж, публічне розголошення про цю знахідку не на руку керівництву кар’єру, оскільки в такому випадку усі роботи по видобуванню піску були б зупинені. Тому дана знахідка історії за наказом керівництва кар’єру була прикопана тим же екскаватором.

Ті, хто бачили ці закам’янілі рештки минулої епохи, мовчать “як риба в воді”, оскільки заняті своїми буденними справами, а до історії їм далеко….

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #знахідка, #карєр, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: