Чортківські волонтери розпочали благодійний проєкт «20 гривень» – історії червня

Опубліковано:
28 Червня, 2020

Чортківські волонтери розпочали благодійний проєкт “20 гривень”. Щомісяця “Волонтерський рух допомоги” публікує три історії, які потребують фінансової підтримки. Для того, щоби прийняти участь і долучитись до допомоги існують прості правила – вибрати історію, поставити «лайк» під постом, поширити допис та перерахувати гроші на спільний рахунок (мінімум 20 грн), можна перерахувати будь яку суму грошей із зазначенням історії. Наприкінці місяця проводиться підрахунок голосів, репостів. 

Проєкт, який набере найбільше голосів фінансується в розмірі 80%, решта два по 10% від зібраної суми.

Кошти направлені з цільовим призначенням направляються згідно призначення.

На червень місяць організатори відібрали 3 благодійні історії і всі вони пов’язані з дітьми у зв’язку з Днем захисту дітей, який відзначають у червні.

Перша історія: це історія багатодітної матері з 4-ма дітьми, котра сама має інвалідність (за станом зору), батько її помер, чоловік покинув. І після низки сімейних обставин вона була змушена повернутись з іншого краю України у батьківську стареньку хату, де умов для проживання нема.

Друга історія: історія маленької 4-річної дівчинки Маргаритки, яка мешкає в «Домі милосердя» (благодійна організація, яка опікується дітьми з особливими потребами). Дівчинка неймовірно світла і добродушна, проте є одна вада її здоров’я, яка заважає повноцінно рости і крокувати по життю – це неконтрольовані деструктивні випорожнення, які руйнують організм дівчинки (підозра на вроджену ваду кишківника). Гроші потрібні на обстеження. Бабуся дівчинки онкохвора, батьки мають вади психічного розвитку. Клінічний діагноз дасть надію на ефективне лікування.

Третя історія: у дитячому та інфекційному відділенні Чортківської лікарні є потреба в важливому медичному приладі – це інфузійний насос. Він використовується для дозованого введення великих об’ємів рідини пацієнтам. Діти – особлива категорія пацієнтів. І саме в процесі лікування дитячих недуг є надважливим правильне дозування медичних препаратів.

“Помислимо логічно і раціонально. – пишуть організатори, – нам 20 гривень робить погоду? А, уявімо, що 100 людей віддало по 20. А якщо 1000? А в нашій групі зараз 5018 учасників! Добро і любов обов’язково колись врятує світ. Станьмо цією любов’ю.”

Деталі кожної історії – можна прочитати у публікаціях на сторінці у Фейсбуці “Волонтерський рух допомоги“.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волонтер, #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: