«Ліквідувати наслідки стихії прийдеться за власні кошти»: Уряд не виділив грошову допомогу для Тернопільщини

26.06.2020 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Кабінет Міністрів України виділив майже 700 млн грн на першочергові кроки з ліквідації наслідків повеней на заході України. Проте, Тернопільщина не увійшла до списку областей, які отримають допомогу.

Згідно з розпорядженням, виділять 480 млн грн для потреб Івано-Франківської області, яка постраждала від повеней найбільше. Чернівецька та Закарпатська області отримають по 30 млн грн, а Львівська – 10 млн грн. Також кошти на відновлювальні роботи отримають: Державне агентство водних ресурсів України у сумі 92 млн грн, Державне агентство лісових ресурсів – 30 млн грн, та установи, що проводять рятувальні роботи.

«Однозначно, що Уряд має допомогти постраждалим. Сьогодні ми приймаємо рішення про виділення коштів з державного резервного фонду на потреби областей, плюс додаткові кошти — агентствам, які будуть ліквідовувати наслідки стихії, відбудовувати дамби, робити берегоукріплення тощо», - підкреслив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зазначимо, що через проходження паводкової хвилі по річці Дністер постраждали 21 населений пункт на Тернопільщині. Найбільшої шкоди зазнала Монастирищина, а саме: село Устя-Зелене, Вістря та Коропець. Загалом, на Тернопільщині підтоплено 122 будівлі, затоплено 738 га сільськогосподарських угідь, 73 колодязі, а з небезпечної зони висилили 184 людини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі