На Монастирищині можливий спалах інфекційних хвороб

Опубліковано:
26 Червня, 2020

Через підтоплення домогосподарств на Монастирищині виник ризик спалаху інфекційних хвороб серед населення. Причиною є забруднені джерела.

Як повідомляють в Держпродспоживслужбі Тернопільської області, для того щоб запобігати епідемічних ускладнень серед населення на потерпілих від паводків територіях фахівці провели санітарно-просвітницьку роботу. Вони розповили мешканцям про небезпеку використання води із забруднених джерел. Вживання води із криниць буде можливе тільки після проведення їх санації, дезінфекції та лабораторних досліджень.

До слова, від паводка найбільше постраждали такі населені пункти: Устя-Зелене, Коропець та Вістря. У селі Устя-Зелене відбувся частковий розмив дамби, в результаті чого було затоплено сільгоспугідь орієнтовною площею 600 га. У селі Коропець підтоплено 42 приватних домогосподарства, орієнтовно 46 га с/г угідь. У селі Вістря підтоплено орієнтовно 25 га с/г угідь, 24 приватних домогосподарства. З небезпечної зони відселили 184 людини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вістря, #вода, #дністер, #Коропець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #село устя-зелене, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: