«День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни»: тернополян запрошують відвідати онлайн-виставку

Опубліковано:
22 Червня, 2020

У Тернополі, до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, підготували онлайн-виставку. Держархів запрошуює тернополян переглянути експозицію «Війна 1941 – 1945. Пам’ять. Скорбота».

Зазначимо, що 22 червня 1942 року розпочалася Вітчизняна війна. Упродовж німецько-радянської війни загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, а ще 2,2 мільйона – вивезли на примусові роботи до нацистської Німеччини. Не менш жорстокими у той час були злочини комуністичного режиму над українцями: розстріли політичних в’язнів у Західній Україні, знищення центру Києва восени 1941 року, підрив Дніпрогесу, депортація кримських татар, примусове виселення автохтонних українців з їх етнічних земель тощо.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Вітчизняна війна, #День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни, #друга світова війна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: