Діти ветеранів АТО Теребовлянщини отримали ліжечка завдяки милосердю теребовлянського мецената

21.06.2020 08:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віктор Аверкієв

Таку благодійну акцію спланували та провели спільно теребовлянський підприємець Юрій Дзюбан з головою Теребовлянського відокремленого підрозділу ветеранів АТО і волонтерів «Сила України»  Іваном Олексюком.

Багато мешканців Теребовлі й всієї Теребовлянщини дуже тепло відгукуються на милосердні та безкорисливі справи свого земляка-підприємця. Та й чи можливо почислити скільки особистих коштів витратила ця благородна й чесна людина на добрі справи міста, району, їх людей? От з кого потрібно брати приклад усім заможним та чесним українцям!

Слід зазначити, що пан Юрій завжди ніяковіє, коли йому пропонують висвітлити ту чи іншу його меценатську справу, все ж деколи дає згоду. І якщо автор даних рядків публікує це, то повірте – не заради піару чи похвальби, а заради лише справедливості та констатації фактів. Адже недарма в Святому писанні сказано: «Господь кожному воздасть по заслузі…»

На минулому тижні підприємець та ветеран АТО відправились по адресах бійців, які воювали на самій передовій. Пан Іван заздалегідь підібрав вояків у яких було від 1 до 5 дітей та які найбільше потребували допомоги. До речі, власний бус надав для перевезень пан Юрій, він же ним і власноруч кермував.

Про благодійну місію розповідає Іван Олексюк: «Я особисто попередив кожного нашого ветерана, що для їхніх дітей везе теребовлянський благодійник особливі подарунки. Діти у наших бійців були від новонароджених, по 1 місяцю, і до 12-13 років. Батьки не знали, що подарунки – то дитячі ліжечка, ще й у комплекті з матрацом та тумбочкою. Вони думали напевно, що то якісь продукти, солодощі та цукерки як зазвичай. Тому надзвичайно здивувались, безмежно зраділи, коли побачили ліжка для своїх кровинок. Так вийшло, що кожна родина того якраз найбільше потребувала. Батьки та присутні родичі, найбільше матері, щиро дякували пану Юрію за такі добрі й необхідні для них речі, а жінкам в очах аж ставало від того волого. В самій Теребовлі ми забезпечили дві родини двома ліжками, в Кобиловолоках залишили також два ліжка,  в Дарахові – одне, у Варваринцях – два. Двоє наших ветеранів працюють в Тернополі, винаймають для сім’ї там квартири. От і їм дісталось по ліжечку. Крім того, ми віддали три ліжка в обласний відділ нашої спілки для інших бійців. В загальному було роздано 15 ліжок для дітей ветеранів АТО.

Хочу сказати ще декілька добрих слів про пана Юрія. Окрім всіх інших своїх благодійних справ, він допомагає регулярно матеріально у лікуванні та оздоровленні нашим бійцям, які пройшли горнило війни. Наприклад, нещодавно допоміг одному ветерану, який знаходиться на лікуванні в теребовлянській лікарні, йому від усіх перипетій війни відмовили ноги.

Висловлю від себе особисто та від усіх ветеранів АТО Теребовлянщини щиру подяку пану Юрію!»

Останній також був задоволений, що черговий раз мав можливість допомогти комусь й лише сказав: «Ще залишилось 5 подібних дитячих ліжечок і ми їх згодом подаруємо, кому вони будуть найбільш необхідні».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото: Іван Олексюк

 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі