Вперше у Тернополі: медики провели унікальну операцію

Опубліковано:
19 Червня, 2020

У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги вперше провели унікальну операцію — гастропанкреатодуоденальну резекцію у пацієнта зі злоякісною пухлиною головки підшлункової залози. Про це повідомляє інтернет-видання «Тернополяни».

У травні 50 річний чоловік потрапив до медзакладу з діагнозом — рак головки підшлункової залози Т3N0M0 з проростанням у дванадцятипалу кишку, розпад пухлини та кровотеча в просвіт шлунково-кишкового тракту. Попередньо, він знаходився на стаціонарному лікування, але після виписки його стан погіршився. Він консультувався з лікарями, які порадили йому хірургічне втручання. У Тернополі операцію з таким діагнозом робили вперше, проте лікарям вдалося її виконати успішно. На 14 добу післяопераційного періоду, у чоловіка затягнулася рана та зняли шви. На 18 добу хворого виписали в задовільному стані та направили для подальшого комплексного лікування в ТООД

До слова, до складу операційної бригади входили хірурги – кандидат медичних наук Ремезюк Едуард Валерійович, Пелешок Олег Ігорович, Корчинська Леся Романівна та лікар анестезіолог-реаніматолог Гураль Юрій Степанович.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #медики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опреація, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: