Правоохоронцями Тернопільщини припинено діяльність контрабандного каналу лікарських засобів

За процесуального керівництва прокуратури Тернопільської області спільно з Управлінням Служби безпеки України в області у межах кримінального провадження викрито і припинено діяльність контрабандного каналу доставки в Україну з республіки Польща лікарського засобу, обіг якого обмежено і стосовно якого встановлюються заходи контролю.

За даними слідства, у грудні минулого року, двоє громадян України на орендованому автомобілі у спеціально переобладнаному пальному баці намагалися ввезти на митну територію України 110 банок препарату «Galpseud Tablets» із вмістом прекурсору псевдоефедрину. Вартість партії такого лікарського засобу на «чорному ринку» складає близько 250 тис грн.

Досудове розслідування стосовно злочинної діяльності групи осіб завершено. Обвинувальний акт за фактом вчинення ними злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305 КК України, скеровано до суду.

Додатково: за інкримінований злочин КК України передбачено покарання від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі