Подружжя назбирало у лісі трюфелів на 140 тисяч гривень

Жінка каже, що трюфелі мають дуже цікавий запах, а от смак не може передати, бо раніше таких грибів не їла.

14.06.2020 20:17   Джерело: volyn.com.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Людмила Глиняна з Калинівського району Вінницької області натрапила на незвичайну знахідку. Пішовши з чоловіком в ліс, повернулися додому з грибами трюфелями, які коштують дуже дорого. Про свою незвичайну знахідку жінка повідомила на сторінці у соцмережах. Про це повідомляє kalynivka.city, пише agronews.ua.

«Сьогодні вирішили прогулятися та мали незвичайну знахідку. Хто має рецепти приготування, поділіться, буду вдячна», – написала вона.

Однак про такий делікатес у Калинівському районі мало хто навіть чув.

Знайшли кілька бабок, синюшок, а потім я побачила незвичайний гриб. Він був схожим на кульку, а всередині темний з крапочками.  

«Трюфелі знайшли випадково, — розповідає Людмила Миколаївна — На вихідних з чоловіком пішли у ліс по гриби та цвіт бузини, щоб зробити квас. Знайшли кілька бабок, синюшок, а потім я побачила незвичайний гриб. Він був схожим на кульку, а всередині темний з крапочками. Нещодавно ми дивилися передачу про те, що у нас, у Вінницькій області, чоловік займається вирощуванням трюфелів. Тому уявлення про ці гриби я мала, стало цікаво, почали шукати далі і знайшли ще кілька десятків.

Людмила Глиняна з чоловіком разом назбирали 560 грамів трюфелів. А після повернення з лісу, зайшли в Інтернет, щоб більше дізнатися про ці гриби.

«Я відшукала фото й переконалася, що це дійсно трюфелі, — каже Людмила Глиняна. — Дізналася також, що їх вживають у сирому вигляді, без термічної обробки. Є багато рецептів приготування трюфелів, я вирішила приготувати картоплю зі сметаною, а зверху посипала дрібно порізаними трюфелями. Першою спробувала я, а вже потім пригостила рідних. Ці трюфелі мають дуже цікавий запах, а от смак не можу передати, який. Раніше не доводилося їсти сирих грибів».

Своєю знахідкою мешканка Червоного Степу тішиться, але заробляти на трюфелях не збирається. Каже, що нехай і іншим односельчанам пощастить і вони також знайдуть ці незвичайні гриби.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: volyn.com.ua  

Коментарі