Річниця безвізу: за три роки українці здійснили близько 49 мільйонів поїздок у країни ЄС (Відео)

Опубліковано:
14 Червня, 2020

11 червня – рівно три роки, як громадяни України з біометричними паспортами отримали можливість без віз здійснювати поїздки до країн Європейського Союзу. За цей час таких було близько 49 мільйонів, як за біометричними так і не біометричними документами. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, інформує УНН.

Зазначається, що процес перетину державного кордону для українців “став значно простішим та комфортнішим”.

Найбільша кількість наших співвітчизників користуються кордоном із Польщею. Також для українців були активними ділянки кордону з Угорщиною та Румунією, і дещо менше – кордон зі Словаччиною”, – повідомили у ДПСУ.

Вказується, що українці все частіше користувалися авіаційним сполученням, тоді як морське сполучення є найменш популярним.

Також повідомляється про зростання пасажиропотоку до країн ЄС: зокрема, у 2018 році кількість поїздок була на рівні 17,5 млн, а в минулому році вона становила – 18,65 млн, а у докарантинний період цього року темпи збільшення кількості поїздок продовжувались: у січні та лютому цього року українці в країни ЄС прослідували 3 млн разів, а за аналогічний період 2019 року – 2,3 млн.

“У 2019-2020 роках перелік популярних для відвідування країн ЄС українці значно розширили. Якщо в 2017 році найбільшим попитом користувалися такі країни як: Італія, Німеччина, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина, то далі цей список поповнився ще й Австрією, Грецією, Іспанією, Італією та Чехією”, – резюмують прикордонники.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #безвіз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #порошенко, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: