Дати призову змінено: кого і коли на Тернопільщині покличуть до армії

14.06.2020 14:44   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

Згідно із законодавством України черговий призов громадян на строкову військову службу на Тернопільщині повинен був відбутися у травні-липні. Через пандемію ці терміни дещо змістили. Відповідно до вказівок Генерального штабу, призов розпочався з 25 травня і триватиме до 31 липня. Відтак, свою роботу вже розпочали військово-лікарські комісії у всіх районах і містах обласного значення на території краю.

До призову на строкову військову службу зараз планують залучити 500 юнаків, віком від 20 до 27 років. Особам 18-ти та 19-річного віку дається право на відстрочку.

“В Указі Президента України були визначені 18- та 19-річні юнаки. Проте, пстановою Кабміну, яка була прийнята цього року, визначено обсяг юнаків – це буде 500 осіб, і відатки на їх призов в такому обсязі, що нам дозволяє призвати у віці від 20 до 27 років. Тому у війська буде направлена саме ця вікова категорія громадян.

Молодшій категорії призовною комісією району на чолі із заступником голови РДА надається право на відстрочку. За власним бажанням ці юнаки також можуть проходити службу, написавши відповідну заяву”, – повідомили у Тернопільському обласному військоматі.

Перше відправлення з обласного призовного пункту, який знаходиться у Тернополі, відбудеться 15 червня. В основному юнаки будуть направлені до підрозділу Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту, прикордонних військ та Нацгвардії. Географія відправлення команд широка – Десна, Старичі, Полтава, Миколаїв. Хто і куди поїде вирішуватиме Генеральний штаб.

Районними Військовими комісаріантами розіслано розпорядження військового комісара на виклик певної категорії призовників, які підлягають призову. Це -юнаки, яким в період чергового призову виповнюється 18 років та старші, які на даний час не користуються відстрочкою від призову. Прибути у Військовий комісаріат зобов’язані всі особи, які отримали повісту.

Щодо призовників, які спробують уникнути служби у війську, то їх очікують:

- 85-119 гривень штрафу – при першому порушенні військового обліку та неприбуття у Військовий комісаріат;

- 119-170 гривень штрафу – при повторному вчиненні зазначеного адміністративного правопорушення.

Як зазначили в Тернопільському обласному комісаріаті, зараз у Верховній Раді мають розглянути законопроект, згідно з яким розмір штрафу за порушення військового обліку і нерибуття у Військовий комісаріат має бути збільшений і становитиме від 30 неоподаткованих мінімумів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі