Одіозний екс-регіонал Троян провернув аферу, щоб відібрати 100 гектарів землі у теребовлянських атовців (Відео)

13.06.2020 23:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Фермер із Теребовлянщини орендував земельну ділянку площею у 100 гектарів. Чоловік виробив документацію та почав обробляти поле. Однак, на ці землі «поклав око» екс-регіонал Степан Троян, власник «Микулинецького бровара». Поле розпаювали, дали по 2 гектари «вигідним» людям, а потім переоформили ділянки на дочку та сина Трояна. Місцеві ж атовці залишилися ні з чим.

Йосип Небесьо, фермер із села Струсів, виробив та оплатив усі потрібні документи. Поле вже почали обробляти, як тут, з невідомих причин, Держгеокадастр скасовує своє рішення та відмовляє у заключенні договору.

Читайте також

На Тернопільщині у селі Дворіччя ексрегіонал Троян з групою спортсменів намагалися відібрати ставок у ветеранів АТО

Землю починають ділити по 2 гектари та віддають невідомим людям з Київщини, Донеччини,  Одещини та Львівщини, які, одразу ж після оформлення, продають свої ділянки Трояну.

Ба більше, люди, на яких першочергово виділяють землю, навіть не знають про свою власність. Відтак, афера полягає в оформленні земельних ділянок на осіб, які фактично не набувають прав володіння, користування та розпорядження ними і є «підставними» особами у великій земельній оборудці.

Натомість, місцеві залишилися ні з чим – ніхто з мешканців Струсова землі не отримав. Дві ділянки оформили на доньку Трояна, Юлію Троян, ще близько 50-ти – дісталося його сину Володимиру.

«Я отримав розпорядження голови районної адміністрації на виготовлення документації. Ми це поле почистили та провели там всі необхідні роботи. Пан Троян, будучи членом Партії регіонів, вліз в ті поля. Я звернувся в району адміністрацію для заключення договору. Мені дали письмову відповідь, що громадяни України мають право на користування землею, право надається шляхом прилюдних аукціонів, а оскільки закон про аукціони не прийнятий, – заключити договір зі мною не можуть. Але буквально через декілька днів договір без жодної документації заключили з Трояном», – розповідає фермер.

У чоловіка є всі необхідні документи, чеки про оплату. Пан Йосип втратив близько 30-ти тисяч гривень, однак, каже, що йому не так важлива фінансова шкода, як моральна. Фермер обурений свавіллям можновладців та несправедливим відношенням до місцевих учасників бойових дій.

 «Паї дають «вигідним» людям, які погоджуються продати землю. В нас є учасники російсько-української, Великої Вітчизняної війни, афганці. Люди не можуть отримати землю, бо хочуть самі її обробляти. Тим, хто відмовляється ділянку одразу продати, землю не дають», – каже Йосип Небесьо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі