На Тернопільщині загинув відомий художник Ніл Григорович Зварунчик. Сьогодні  вночі на 76 році життя чоловік відійшов у вічність. Про це повідомляє Кременецька міська рада.

«Не вистачає слів, щоб передати смуток, який чорним крилом торкнувся не лише сім’ї, колег та друзів. Смерть Ніла Григоровича – це велика непоправна втрата для всього Кременця та творчого світу», — йдеться у повідомленні.

Майже все своє життя чоловік присвятив мистецтву. Він працював у таких видах декоративно-ужиткового мистецтва як різьблення по дереву, гончарство та в жанрах образотворчого мистецтва: скульптура, графіка та живопис.  Ніл Григорович Зварунчик є автор скульптур міського парку у Кременці, меморіальних таблиць, оформив музей у школі Шумського району у с. Вілія. Також, він займався реставрацією пам’ятника Богдану Хмельницькому і його встановленням. Свої робити він представляв на виставках у різних країнах. А у 2005 році Міністерством культури і мистецтва України було присвоєно митцю почесну відзнаку за досягнення в розвитку культури і мистецтва.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Кременці, #Ніл Григорович Зварунчик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #художник
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: