У Сергія Надала найвищий рівень виконання обіцянок серед усіх українських мерів

10.06.2020 23:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Авторитетне видання «Слово і Діло» підбило підсумки за перше півріччя 2020 року

Міський голова Тернополя знову визнаний найвідповідальнішим міським головою України. Аналітики видання «Слово і Діло» відзначають, що у Сергія Надала максимальний рівень виконання обіцянок, які він публічно дав громаді Тернополя. Міський голова виконав 214 обіцянок, що складає 67 % від усіх. 209 обіцянок виконав мер Києва Віталій Кличко. Третє місце займає мер Львова Андрій Садовий, який виконав лише 161 обіцянку.

Як аналітики рахують показники

У «Слові і Ділі» всі обіцянки мерів ділять на три великі групи: виконані обіцянки, невиконані обіцянки та обіцянки у процесі. Відповідно й найвідповідальнішими мерами оголошуються ті, хто має найбільше виконаних і найменше невиконаних. Значна частина невиконаних обіцянок отримують статус «в процесі», якщо ще не надійшла оголошена дата їх виконання. 

До виконаних обіцянок мера Тернополя аналітики занесли транспортну реформу (появу нових великих автобусів та розширення тролейбусної мережі), збільшення кількості спортивних майданчиків, модернізацію апаратури для лікувальних закладів, спрощення умов для ведення малого бізнесу. Ремонтні роботи та створення нових громадських просторів.

null

Які програмні обіцянки виконав Надал

Аналітики «Слова і діла» відзначають, що кілька програмних обіцянок Надал виконав вже протягом першого року після виборів. Вже у 2016 році був відкритий перинатальний центр другого рівня, реконструйований бульвар Симона Петлюри (там облаштували два дитячих майданчики, спортивний майданчик, нові лавочки для відпочинку та встановили вуличне освітлення), реконструйована набережна ставу в напрямку пляжу «Циганка», відремонтовані під'їзні шляхи до міської лікарні №2, облаштована зона відпочинку на бульварі Просвітництва.

Також досить швидко Надал виконав обіцянку облаштувати сквер на вулицях Валова і Руська. Оновлений сквер відкрили в червні 2016 року, а капітальний ремонт завершили у 2017-му. У сквері поклали нову бруківку, облаштували зелені зони, місця для відпочинку, спортивний і дитячий майданчики. 

Поступово мер Тернополя виконав програмну обіцянку збільшити кількість тролейбусів.

Також Надал виконав обіцянку модернізувати медичну апаратуру лікувальних установ. У програмі йшлося про плани придбати, зокрема, цифрову рентген-апаратуру, комп'ютерний томограф, ЕКГ апарати, стоматологічне обладнання, апарат УЗД, ендоскопічну апаратуру. Ще до епідемії коронавірусу, у 2015-2019 роках, здійснювалося систематичне оновлення медичного обладнання в лікарнях Тернополя. 

Обіцяв Надал у програмі комп'ютеризувати бібліотеки. За 2016-2019 роки для бібліотек придбали: 13 персональних комп'ютерів, 13 багатофункціональних пристроїв, принтер, мультимедійний комплекс, інтерактивну дошку, ксерокс. Зобов'язання виконано.

Крім того, реалізовано програмну обіцянку створити сприятливі умови для розвитку малого бізнесу. Також у місті затвердили програму розвитку малого і середнього підприємництва. Вона, зокрема, передбачає автоматичне оновлення договорів оренди приміщень за умови його належного виконання, активізацію залучення учасників АТО й переселенців у підприємницьку діяльність.

Микола Стоцький
за матеріалами портала «Слова і Діло»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі