У Тернополі створили Академію футболу

09.06.2020 20:06   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Найкращі команди, найкращі гравці та найкращі тренери. У Тернополі влаштували «революцію» в дитячому футболі, створивши футбольну академію.

Здавна одним зі спортивних пріоритетів у Тернополі є розвиток дитячого футболу. В управлінні спорту взимку цього року вирішили розширити мережу спортивних шкіл і створити «Футбольну академію Тернопіль».

- На початку року на сесії міської ради депутати прийняли рішення про створення Футбольної академії на базі Тернопільської ДЮСШ із футболу та інших ігрових видів спорту, — розповідає Микола Круть, начальник управління розвитку спорту та фізичної культури Тернопільської міської ради. — Тренери, які раніше там працювали, попередньо звільнилися й написали заяву на роботу до Футбольної академії. Є ще 7 вакансій.

У футбольній академії заняття розділені на дві секції: спортивну та оздоровчу. Діти займатимуться в групах відповідно до своєї вікової категорії. Для спортсменів заняття — безкоштовні.

- Завдання новоствореної Футбольної академії дати можливість займатися футболом усім дітям, без винятку, відповідно до їх фізичних даних, — пояснює Віталій Мариновський, ініціатор створення Футбольної академії, - а також усім брати участь у змаганнях. Повірте, для юних спортсменів дуже важливо виробляється внутрішній стержень. Оскільки можливості комунального підприємства обмежені, тому виручені кошти, від платних груп, виокристовуватимуться на покращення інфраструктури Футбольної академії: будівництва нових полів, реконструкцію існуючих, закупівлю футбольного інвентарю. Однак найголовніше те, що діти з районів теж зможуть тут займатися. У перспективі плануємо облаштувати для них гуртожиток.

У вересні передбачено Чемпіонат з футболу. Юним спортсменам треба прийти у форму й багато тренуватися. Заняття планують відновлено відповідно до встановлених карантинних обмежень.

Галина Кіт


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі