Дім в стилі ЕСО: екологічно безпечне і економічно прибуткове домогосподарство

09.06.2020 15:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

8 червня весь світ відзначав Міжнародний день домогосподарки та домохазяїна — неофіційне свято, присвячено всім, хто сидить вдома і піклується про добробут сім’ї.

Праця людини, яка піклується про добробут сім'ї, не обіймаючи певні посади, не менш важлива від будь-якої іншої. За результатами досліджень, проведених у 2014 році в США, домогосподарка чи домохазяїн, проводить 94 години на тиждень, працюючи у будинку. Подібна зайнятість на робочому місці в компанії або на виробництві дозволяла б заробити 113 568 доларів на рік.

null

Раніше існував лише термін «домогосподарка» і він стосувався «жінки, зазвичай одруженої, що керує сім’єю або домашнім господарством». У 2003 році в Італії з'явилася перша у світі організація чоловіків-домохазяїв.

Читайте також

«Поки всі вдома — змінюйся»: Віталій Голубєв
У Тернополі презентували програму реалізації проектів «Життя в стилі ЕКО» бізнес-курсу MESH на 2020 рік

Щоденна рутинна праця майже непомітна, але без неї сімейний затишок неможливий. Домогосподарка/домохазяїн є ідейним натхненником, організатором дозвілля сім'ї, подорожей та відпочинку для всієї родини. Це людина, яка здатна ефективно керувати своїм часом, відсортовувати важливі справи від другорядних, тобто володіє тайм-менеджментом. ЇЇ працею створюється домогосподарство, де раціонально організовані постачання, споживання та заощадження. Ці аспекти стають темами наукових робіт. 

null

Одним з прикладів є стаття Тараса Демкури «Рекомендаційний маркетинг домогосподарств як елемент розвитку соціальних цінностей та екологічної відповідальності». Тут домогосподарство визначається як економічна одиниця з властивими їй спільними житлом і бюджетом та узгодженим ухваленням економічних рішень. 

Домогосподарства є клієнтами рітейл-компаній, де витрачають свої кошти, одержуючи потрібну продукцію. При цьому часто постає питання: придбати якісний товар чи заощадити? Та чи існує модель, за якої можна купувати господарські товари для домогосподарства, і при цьому не тільки заощаджувати, а і заробляти кошти? Зробити своє домогосподарство екологічно безпечним та соціально-відповідальним, а також суттєво зменшити витрати на господарські товари, можна, долучившись до проєкту «Життя в стилі ЕКО».

Добровільна сертифікація «Життя в стилі ЕКО» від Міжнародної торгової палати ICC Ukraine та Національної туристичної організації України дає можливість долучитися до екоспільноти соціально-відповідальних людей, які використовують у своєму домашньому господарстві екологічно безпечну продукцію, турбуються про довкілля, про свої здоров’я та красу.

Проєкт уже довів, що сучасне домогосподарство може стати екологічно безпечним і економічно прибутковим. Дізнатися деталі участі ви можете на сайті http://iameco.com.ua/  та безпосередньо у координаторів проєкту у вашому місті. Для цього необхідно залишити заявку тут: https://forms.gle/X1Qkze4HTTgr2JNs5


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі