Миші добралися до ВВС: Що далі?

Опубліковано:
8 Червня, 2020

Повідомлення радника міністра МВС Михайла Апостола про те, що миші з’їли 2700 вагонів зерна викликало таку хвилю, що про це аж написало ВВС:

A Ukrainian official’s announcement that mice had eaten some 30 million dollars worth of grain in the state reserves – enough to fill some 2,700 containers – has stirred a wave of concern in the country.

Mykhaylo Apostol, an adviser to the interior minister, quickly clarified that he was really talking about shortages caused by corruption and that his reference to mice – who “have names, job titles and must be brought to account in line with the law” – was intended to draw attention to a problem ignored for decades.

Most people responded with mirthful disbelief on social media.

Entrepreneur Roman Grabezhov laid out long calculations to argue that it would take “almost a billion mice” to eat that much grain and a popular Facebook community Baba i Kit featured a mugshot of Mickey Mouse holding a sign and admitting to his guilt.

But others said the situation was far from funny.

Corruption in Ukraine is a massive problem which has been compounding the country’s challenges in dealing with Russia’s incursion into its territory since 2014 and the coronavirus pandemic.”

***

Згодом Апостол уточнив, що він справді говорить про реальну нестачу зерна і що його посилання на мишей, які “мають імена іпосади” і “вони повинні бути притягнуті до відповідальності відповідно до закону”.

Читайте також

За інформацією радника міністра МВС у Чорткові «миші з’їли» 150 вагонів зерна
«Миші», які з’їли 150 вагонів зерна будуть виявлені і покарані згідно з законодавством, – радник міністра МВС Михайло Апостол

“Про схожі факти в держпідприємствах, таких як ДПЗКУ, Держрезерв, я пишу вже років сім. А тут так вийшло, що додав слово “миші”, і це викликало резонанс. Відкрито кримінальну справу, відповідно до висновків аудиторської комісії вкрадено на 800 млн гривень. Ми дізнаємося, хто це. Це державний недоторканий запас, і це сталося не вчора і не позавчора, ця різниця набиралася мінімум п’ять, а то й більше років. Швидше за все, залишилися документи, нам в принципі невідомо фактично, куди все це поділося, але думаю, скоро на замовлення слідства буде проведена аудиторська перевірка, і ми всі дізнаємося”, — сказав він.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апостол, #миші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: