У Тернополі триває реєстрація майбутніх першокласників: умови та перелік необхідних документів (Відео)

07.06.2020 13:13   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

У школах Тернополя триває процес зарахування дітей до першого класу. Реєстрація відбувається на основі технології Blockchain – це електронна черга. Зараз у школах розпочали прийом оригіналів документів, які раніше через запровадження карантину батьки не могли подати власноруч. До цього часу вони надсилали лише фотокопії документів на електронну адресу освітнього закладу.

“В школі завжди були присутні я або секретар, який відповідав за реєстраціюю. Якщо потрібно було подати документи, то батьки висилали їх на елекронну адресу. Зараз, звичайно, це вже можна прийти і принести документи власноруч. Раніше через карантин люди робили сканкопії, тому зараз доносять оригінали.

Перша хвиля у нас закінчиться 12 червня. Буде видано наказ про зарахування учнів, які на пільгових категоріях – це діти, які належать до території нашої школи відповідно до рішення виконавчого комітету. Також діти вчителів, які працюють у нашій школі та діти, які мають бартиків/сестричок, які тут навчаються”, – каже директор Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов Оксана Погоріла.

Для реєстрації дитини до навчального закладу потрібні наступні документи:

- заява, написана батьками на ім’я директора освітнього закладу;

- свідоцтво про народження дитини;

- довідка про проходження медичного огляду;

- довідка про щеплення;

- обов’язково має бути довідка про реєстрацію місця проживання дитини.

Цьогоріч у загально-освітній школі №5 планують сформувати три перші класи. Один із них – це “Інтелект”, і два – звичайні. 

“До класу “Інтелект” вже подано понад 30 заяв, звичайні класи – біля 50-ти. Ажіотажу немає, процес зарахування відбувається спокійно. Батьки ще можуть прийти та написати заяву про зарахування дитини до нашого закладу”, – каже Оксана Погоріла.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі