«Рекрут», «Штаб-сержант» – нові назви військових звань затвердили депутати

Опубліковано:
6 Червня, 2020

Верховна Рада встановила нові назви військових звань вищого офіцерського складу в Збройних силах України. Відповідні зміни були внесені у закон “Про військовий обов’язок і військову службу”.

Відповідний документ №2247 підтримав 291 нардеп на засіданні у четвер, 4 червня.

Звання були приведені у відповідність із системою, яка прийнята у провідних країнах-членах НАТО. Згідно зі змінами до законодавства, відтепер в Україні з’являться “бригадний генерал” і “командор-адмірал”, замість звання “генерал-полковник” – просто “генерал”, а звання “генерал армії” було скасовано.

Також передбачається скасування військових звань “прапорщик” і “старший прапорщик” (“мічман” та “старший мічман” для ВМС) і запроваджується низка нових звань, зокрема, “рекрут”, “штаб-сержант”, “майстер-сержант”, “старший майстер-сержант” та “головний майстер-сержант” (“штаб-старшина”, “майстер-старшина”, “старший майстер-старшина” і “головний майстер-старшина” для ВМС).

Водночас, відповідно до закону, військові звання “генерал армії України”, “генерал-майор”, “контрадмірал”, “генерал-лейтенант”, “віцеадмірал”, “генерал-полковник” і “адмірал”, які були присвоєні до набрання чинності цього закону, зберігаються за військовослужбовцями та особами, звільненими з військової служби в запас або у відставку.

Аби реалізувати ухвалений закон, тепер необхідно внести відповідні зміни до Статуту внутрішньої служби ЗСУ, Дисциплінарного статуту ЗСУ, Стройового статуту ЗСУ та Статуту гарнізонної та вартової служб ЗСУ. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #військо, #звання
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: