Маленькому Марчику з Тернопільщини терміново потрібна операція, вартістю півмільйона гривень

Опубліковано:
6 Червня, 2020

Термінової допомоги небайдужих потребує 1-річний Марко Туаєв з с. Пробіжна Чортківського району. У хлопчика діагностували внутрішньошлуночковий солідний новоутвір в проекті переважно заднього рогу лівого бокового шлуночка головного мозку. Вартість необхідної для дитини операції – півмільйона гривень.

Марчик народився 27 червня 2019 року. В середині травня цього року, за словами батьків, у хлопчика погіршилося самопочуття – він став в’ялим, появилася блювота. Два дні його лікували вдома, потім у районній лікарні. Коли стан дитини погіршився, почалися судоми та розлад свідомості, була викликана виїзна бригада медиків. 27 травня Марчика у церебральній комі ІІ степені госпіталізували в Тернопільську обласну дитячу клінічну лікарню.

В медичному закладі дитину обстежили. Під час МРТ виявили внутрішньошлуночковий утвір зліва, внутршіню гідроцефалію та набряк головного мозку. Скликано консиліум, на основі показів призначено ургентне оперативне лікування -вентрикулоперитонеальне шунтування. Операцію провели у той же день. Стан дитини став покращуватися, Марчика відключили від ШВЛ та перевели на самостійне дихання, відновилася свідомість.

4 червня хлопчика виписили у зв’язку з переводом до іншого медичного закладу. Зараз дитина знаходиться у Києві, де її готують до операції. Тож кошти потрібно зібрати терміново. Про горе у родині повідомив дідусь Марчика Любомир Заверуха. Чоловік не знаходить собі місця. Сума для родини непідйомна. Пан Любомир просить людей відгукнутися та допомогти зібрати гроші, аби врятувати життя крихітному внуку.

ПриватБанк

4731 2191 0600 8430 Зверуха Любомир Ростиславович (гривні)

тел. 098 788 6284 Любомир (дідусь)

тел. 096 689 6958 Заверуха Мар’яна Любомирівна (мама хлопчика)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Туаєв
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: