«Казкове авто» для дітей з інвалідністю вже в Тернополі

Опубліковано:
5 Червня, 2020

Акція-естафета “Казковий автомобіль” – дозволила разом зібрати кошти на купівлю спеціалізованого авто для перевезення дітей з інвалідністю. Деякий час потребувало розмитнення авто. І ось нещодавно машина приїхала у Тернопіль. Зараз автобус проходить профілактичний огляд і незабаром буде переданий Тернопільському обласному навчально-реабілітаційниому центру.  Про це написав Олег Нитка у групі “Благодійна акція “Казковий автомобіль”” (Фейсбук): “Друзі, маємо гарні новини. “Казкове авто” вже в Тернополі. Вже, навіть, розмитнили. Дякую всім, бо це наша спільна перемога. Ще трішки і авто буде працювати для діток з інвалідністю.”

Ініціювали акцію “Казковий автомобіль” тернополянин Олег Нитка та Тернопільський благодійний фонд “Єднання поколіннь”. Голова фонду Леонід Бицюра каже, що кожен, хто долучився до акції, купуючи диски з казками, наближували цей автомобіль до Тернополя: “Ця подія є унікальною. Диск діти записали своїми голосами. Це аудіо казки шести тернопільських письменників. Так разом з підтримкою тернополян діти з особливими потребами самі заробили на автомобіль для своїх потреб. Авто дасть змогу нашим діткам з інвалідністю більше побачити світ і Тернопільщину”.

null

30 учнів обласного навчально-реабілітаційного центру озвучили диск “Казки і поезія Тернопільського краю” для дітей із вадами зору. У Тернопільському обласному навчально-реабілітаційному центрі навчається 158 дітей з вадами опорно-рухового апарату, 30 з них пересуваються на інвалідних візках.

У лютому тернополяни вперше побачили на світлинах автомобіль, який підходив для дітей з особливими потребами. Його знайшли у Голандії. Це VOLKSWAGEN CRAFTER 2.5TDI MAXI 2011 року. 

null

Автобус обладнано спеціальним підйомником для інвалідних крісел, салон розраховано на вісім пасажирів. Кожне крісло має ремінь безпеки. Усього на повний шлях від купівлі до передачі переїзду автомобіля у Тернопіль потрібно було більше 15000€.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автобус, #дитина, #інвалід, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: