У день «Обійми свого кота» тернополянка закликала всиновлювати бездомних котиків

Опубліковано:
4 Червня, 2020

Привернути увагу до питання безпритульних котів та кішок Тернополя можна …. даруючи будиночки! Саме так вирішили організатори соціальної ініціативи “Happy animals Тернопіль – щасливі тварини твого міста”, заручились підтримкою львівського виробника картонних будиночків для котів “NEST” і розпочали збирати історії всиновлених котиків. Котикам та їх господарям такі подарунки дуже до душі. Киці, що живуть у квартирах, відразу розпочинають цікавитись майбутнім будиночком, а ось киця, яка живе поряд з однієї з бібліотек Тернополя, не відразу оцінила переваги власного житла. Проте подарований будиночок викликав емоції у тих, хто спілкується з кішкою майже щодня.

null

 

null

Коментуючи світлину з кицею, тернополянка Марія Фіялка звернулась до людей з проханням забирати котиків до власної оселі та пояснила “чому”: “Ось це наша киця Принцеса. І ця історія стосується нашої красуні. Вона у нас мила, лагідна і, дійсно, щаслива, тому що потрапила до добрих людей, які її дуже люблять. А вона нам віддячує своєю теплотою. Завжди, коли ми приходимо на роботу, підбігає, ластиться, заглядає в очі своїми лагідними оченятами, помурчить, і відразу підіймається настрій. Вона, як психолог, на душі стає тепліше. Хто любить тваринок,придбайте собі котика чи кицю, а ще краще, зробіть добру справу, візьміть бездомних котиків! Вони будуть Вам дуже вдячні за Вашу доброту, і віддячать Вам своєю ласкою, Ви будете щасливі, бо коли робиш добро, добро до тебе повертається!”

Історія кішки Принцеси – це справжній “happy end” для киці, адже Принцеса прийшла просто під поріг бібліотеки – худа, голодна і кітна. Добрі бібліотекарі облаштували киці в дворі закуточок і там привела кицюня на світ кошенят. Кошенят прилаштували, кицю стерилізували і тепер вона стала справжня красуня, сидить на вікні та роздивляється всіх, хто приходить. Так і тягнеться рука погладити ніжну шерстку. А вона і не пручається, та ще муркне на додачу. Вдячна, що врятували люди від злиднів. Ось ще і палац подарували картонний – ну, справжня Принцеса! 

null

Зоряна Карпич, спів засновниця соціальної ініціативи “Happy animals Тернопіль – щасливі тварини твого міста” розказала, що дарування будиночків один з етапів соціального проєкту для покращення життя безпритульних собак та кішок міста. Назвали його “4К: ХатКА! ОпіКА! ДомівКА! БезпеКА!”: “Такі історії приваблюють людей і ми можемо більше розказати разом з підтримкою тернопільських ЗМІ про життя тих тварин, кого всиновили. У світі існує гарна практика адопції (всиновлення) прилаштування тварин, пошуку нового дому. Наша ініціатива сприятиме появі у тернополян бажання всиновити тварину котика чи собачку, допомогти, звернути увагу на котів та собак нашої Тернопільської громади. Допомагати тваринам – добра справа добрих людей. Ми закликаємо усіх приєднуватись до наших подій.”

“4 червня – День «Обійми свого кота», який відзначають у США – приєднуйтесь, адже забагато «обіймашек» не буває! Котик сам покаже, коли йому буде досі наших обійм” – дописують на сторінці “Happy animals Тернопіль” у Фейсбуці. Там можна відшукати багато цікавого з життя міських котів та собак, а також публікацій, присвячених правилам утримання собак і котиків у Тернопільський міській територіальній громаді.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кіт, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #флешмоб
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: