У Тернополі в одному з будинків оселилися соколи

Опубліковано:
3 Червня, 2020

У Тернополі оселилися боривітри – це птахи з родини соколових.

Ареал боривітра звичайного охоплює Європу, Азію, Північну та Середню Африку.

В Україні є звичайним гніздовим, перелітним і зимуючим (на півдні) птахом.

Як повідомляє Суспільне, помітила їх у будинку по вулиці “Над яром” тернополянка Людмила Павлова. Спочатку жінка думала, що це пара голубів, але коли роздивалася птахів у бінокль, то виявилося, що це боривітри звичайні.

Ці соколи невеликі. Завбільшки, як сорока. Полюючи, виглядають здобич із зручного місця, або невисоко облітають місцевість. Часто боривітер «зависає» в повітрі, тріпочучи крилами.

Ці птахи, як і всі соколи, мають чудовий зір та вправно полюють. Але свійська та інша птиця їх не цікавить. Подробиці у відео від Суспільного.

 

Редакції “обласТь” тернополянин Валерій Чоботар, який захоплюється орнітологією,  розповів, що боривітри живуть в обласному центрі не лише в цьому мікрорайоні. У дощову погоду їм важко полювати. Тому іноді в таку пору, сильніші пташенята боривітра можуть викидати з гнізда слабших. Цікаво, що ці птахи, попри те, що не будують своїх гнізд, ніколи не виганяють з них інших пташок. Займають лише покинуті. Їхня особливість – “зависання” в польоті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #птах, #сокіл, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: