Хлопця, який на Тернопільщині побив двох інших, взяли під варту

Опубліковано:
3 Червня, 2020

Мешканцеві Підгаєччини, який побив двох хлопців, обрали запобіжний захід. Його взяли під варту. 17-річного Євгена Данилюка, якого він травмував, вже вдруге прооперували. До обласної дитячої лікарні його привезли з переломами черепа. Повідомляють у пресслужбі Нацполіції області.

Речник Нацполіції області Сергій Крета розповів – Володимиру Чистуху інкримінують умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень:

“На сьогоднішній день за фактом побиття у Підгаєцькому районі порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.21. Якщо провина цього молодого чоловіка 22-річного в суді буде доведена, йому за цією статтею загрожує позбавлення волі до 8 років”.

Підозрюваному вчора обрали міру запобіжного заходу. Це 60 діб під вартою без права внесення застави. Про це Суспільному повідомив захисник підозрюваного Віктор Трач. Він розповів, що Володимир Чистух перебуває в Чортківському слідчому ізоляторі.

У селі Яблунівка батько Володимира Чистуха розповів Суспільному, що син сказав йому про причину бійки:

-За якусь дівчину.

-Ви його питали, нащо він таке зробив?

-П’яний був. 

Хлопця, якого побили на Тернопільщині, вдруге прооперували. Підозрюваному обрали запобіжний захід

Кореспонденти Суспільного побували в селі Гнильче Підгаєцького району. Мешканець села Петро показав місце, де вночі 25-го травня 17-річного Євгена Данилюка та 22-річного Володимира Душняка побив житель села Яблунівка з товаришами.

Петро розповів, як все сталося:

“Євгенові зателефонував Чистух (авт. який його побив). Про що говорили, не знаю. На всякий випадок ми пішли з Євгеном. Нас було п’ятеро. Володимир Чистух стояв сам біля Жигуля. Було дві машини – таксі і Жигуль. І ми підійшли до нього, поздоровались, і він запитав, чи ми не будемо йому машини бити? Ми запитали, з якої радості? Зразу він наніс удари Володимиру, Жені бітою по голові”.

Петро розповів, що вибігли ще 7-8 людей, які почали всіх бити. Після бійки, яка тривала не більше двох-трьох хвилин, нападники поїхали. Володя і Євген були травмовані в голову. Володя піднявся, а Євген не міг:

“Євген лежав на траві. Ми підійшли до нього, він був просто цілий в крові. Я його підносив, питаю: ти живий? Він каже: Петя, я вмираю, я не чую, де моя рука, де моя нога”. 

Хлопця, якого побили на Тернопільщині, вдруге прооперували. Підозрюваному обрали запобіжний захід

Сестра Євгена Юлія Космірак розповідає, що у важкому стані брата відвезли до обласної дитячої лікарні:

“Прооперували, бо ззаду утворилася тріщина і в тій тріщині були осколки, і їх мусили повитягати”.

Хлопцеві, який на Тернопільщині побив двох інших, обрали запобіжний захід

Стан Євгена Данилюка покращився. Почали відновлюватися функції руки і ноги, – розповів лікар обласної дитячої лікарні Володимир Білинський:

“Був направлений до нас 25.05 з діагнозом: відкрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку важкого ступеня, перелом склепіння черепа, забій лобної ділянки зліва і забій м’яких тканин, також гематома повік лівого ока. Першу операцію йому зробили в той самий день, коли він був обстежений. Операція тривала 18-19 годин”. 

Хлопцеві, який на Тернопільщині побив двох інших, обрали запобіжний захід

Потрапив до лікарні і другий травмований – Володимир Душняк. Його тітка Орися Сміх розповідає:

“Йому кров з носа не переставала текти, з вуха. В нього виразу обличчя взагалі не було видно. Болі такі страшні мав після побиття, що його мама доставила до Підгаєців, щоб обезболити”.

Це фото тітка зробила, коли побачила Володимира. На запитання, чи знає вона, за що побили хлопців, відповіла:

“Може, через дівчину”.

Хлопцеві, який на Тернопільщині побив двох інших, обрали запобіжний захід

Володимира Душняка виписали вчора, зараз лікують удома. В обласній університетській лікарні він перебував упродовж семи днів. Тут його обстежили, призначили курс лікування і виписали. У медичній довідці зазначили діагноз: відкрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку легкого ступеня, перелом склепіння та основи черепа зліва, перелом кісток лицевого скелета, забої м’яких тканин обличчя. Про це розповіла мама хлопця Марія Душняк.

Кореспонденти Суспільного з’ясували, у якому стані перебуває після другої операції травмований Євген Данилюк.

“Сьогодні була проведена операція щелепно-лицевим хірургом. І пацієнт зараз знаходиться в реанімаційному відділенні. Операція пройшла успішно”, – розповів лікар обласної дитячої лікарні Володимир Білинський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бійка, #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: