Для багатодітної сім’ї з Тернопільщини придбали будинок

Опубліковано:
1 Червня, 2020

На Тернопільщині багатодітній сім’ї Марини та Руслана Гуменюків, яка взяла з дитбудинку чотирьох дітей, придбали будинок. Кошти на нове житло виділили з державної субвенції для облаштування дитячого будинку сімейного типу.

Як зазначає начальник служби у справах дітей Тернопільської облдержадміністрації Ростислав Дрозд, для сім’ї передали капітально відремонтоване житлове приміщення загальною площею 259,3 кВ м та житловою – 190,9 кв. м. Будинок облаштували меблями та закупили побутову техніку.

«Кошти на придбання дитячих будинків сімейного типу, для забезпечення дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування держава виділяє з 2017 року. Від прийомної родини будинок сімейного типу відрізняється тим, що тут проживатимуть від 5 до 10 дітей. Це найоптимальніша кількість дітей, адже саме у такій кількості вони зможуть сповна відчувати родинну атмосферу», — розповів Ростислав Дрозд.

До слова, торік Марина та Руслан вирішили створити дитячий будинок сімейного типу. Подружжя подало спеціальні документи до місцевої служби у справах дітей, і їх поставили на облік потенційних батьків-вихователів. Зраз сім’я Марини та Руслана виховує п’ятьох дітей — одну рідну та четверо прийомних. Згодом, вони планують взяти з дитбудинку ще трьох дітей.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будинок, #дитбудинок, #дитбудинок сімейного типу, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #смт Велика Березовиця, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: