Монастириська ОТГ отримала гуманітарну допомогу від муніципалітету-партнера з Республіки Словенія

Опубліковано:
1 Червня, 2020

Минулого року за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» голова Монастириської ОТГ Андрій Старух взяв участь у навчальні поїздці до Словенії, де вдалося підписати договір про партнерство з муніципалітетом Свята Ана. Нещодавно, словенська сторона надала громаді допомогу у вигляді гуманітарного медичного пакунку для боротьби з COVID-19.

«У складний час для Монастириської громади, коли ми віч на віч боролися з COVID19, ми отримали допомогу у вигляді гуманітарного медичного пакунку від наших словенських партнерів. Вдячні муніципалітету Свята Ана за надані для наших медиків такі потрібні засоби індивідуального захисту – маски та рукавички. Радіємо, що маємо надійних друзів, які завжди прийдуть на допомогу та підтримають, навіть, коли ти цього не просиш.  Після завершення пандемії ми розраховуємо на активну співпрацю з муніципалітетом Свята Ана та зустріч у нас на Тернопільщині. Сподіваємося, що за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» нам разом вдасться реалізувати чимало успішних проєктів», – коментує Андрій Старух, голова Монастириської ОТГ.

null

Обидві партнерські громади мають багато спільного, особливо у сфері сільського господарства, розвитку зеленого туризму та альтернативних джерел енергії.

«Муніципалітет Свята Ана складається з 12 сіл, в яких проживає всього 2300 жителів. У муніципалітеті роблять ставку на розвиток альтернативної енергетики та зелений туризм. Також у громаді багато мешканців займаються виноробством, що є традиційним для цієї частини Словенії. Монастириська ОТГ перша громада в Тернопільській області, яка підписала лист-намірів про співпрацю з словенським муніципалітетом. Приємно, що партнери нашої громади підтримали їх в такий спосіб», – розповідає Наталія Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.

Нагадаємо, що в тодішньому навчальному візиті в Словенію від Тернопільщини брали  участь Монастириський міський голова Андрій Старух та Оксана Зазуляк від Настасівська ОТГ. Тема навчальної поїздки «Співпраця бізнесу та місцевих громад». Учасники ознайомилися з кращими практиками співпраці місцевих муніципалітетів з бізнес-об’єднаннями та асоціаціями. Вони вивчали досвід муніципалітетів Словенії та налагоджували ділові контакти з словенськими колегами.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #порада, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: