Фахівці Вишнівецької ОТГ взяли участь в онлайн-консультації

Опубліковано:
31 Травня, 2020

Команда Тернопільського регіонального офісу «U-LEAD з Європою» днями поспілкувалася в режимі онлайн-включення з керівництвом та працівниками Вишнівецької ОТГ. Фахівців громади цікавили останні зміни в законодавстві щодо обігу земель сільськогосподарського призначення, публічних закупівель та карантинних заходів.

Для представників громади найбільш актуальним було питання щодо змін у здійсненні публічних закупівель. Наші фахівці допомогли розібратися у законодавчих нововведеннях та надали рекомендації щодо подальших дій. За словами Михайла Лисиканича, радника з питань децентралізації та місцевого самоврядування, дана тема є актуальною для багатьох громад, оскільки зміни в законі є суттєвими.

Радник з питань муніципальних фінансів та управління Сергій Триюда, обговорив з фінансистами громади питання виконання бюджету Вишнівецької ОТГ в період карантинних заходів. Учасники заходу змогли ознайомитися з рекомендаціями та кейсами щодо пошуку додаткових  фінансових ресурсів в умовах карантину.

null

Також у громаді розповіли про свої плани щодо покращення стану освітніх закладів. Минулого року було проведено поточний ремонт коридорів та класів Вишнівецької школи. Крім того в закладі облаштовано нове шкільне подвір’я та придбано сучасні спортивні тренажери.

У всіх школах громади перекриті дахи за кошти субвенції на розвиток інфраструктури та придбані дитячі майданчики з відповідним інвентарем. Як повідомляють у громаді, цього року роботи продовжуються, у пріоритеті ремонти шкільних їдалень, класних кімнат для потреб НУШ та туалетів.

«Вишнівецька та Старовишнівецька загальноосвітні школи Вишнівецької ОТГ – в переліку навчальних закладів, які отримають сучасне обладнання для харчоблоків.Міністерство освіти та науки України, за нашим клопотанням та поданням Тернопільської обласної державної адміністрації, погодило надання субвенції на придбання обладнання для їдальні (харчоблоку). У проєкті брали участь лише ті заклади, в яких навчається не менше, ніж 200 учнів. Отож, упродовж цього року заклади отримають картоплечистки, посудомийні машини, марміти, шафи пекарські, прилавки для приборів, холодильник та інш. Сподіваємося, це покращить якість харчування учнів та полегшить роботу кухарів», – ділиться Марія Погранична, керівниця відділу освіти Вишнівецької ОТГ.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вишнівець, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: