Голова Шумської РДА Віталій Кудлак: «Не можна допустити ситуацію, коли мери міст, отримуючи великі безконтрольні повноваження, перетворюються на місцевих князів»

Опубліковано:
31 Травня, 2020

Віталій Кудлак, відомий тернопільський громадський активіст, викладач з багаторічним досвідом, кандидат економічних наук, вирішив спробувати свої сили у державному управлінні. Свою роботу державного службовця він розпочав на посаді голови РДА у Шумському районі в лютому цього року. Для багатьох мешканців Шумщини – це нове обличчя, однак пересічному жителю про нього відомо не багато. Журналісти нашого видання поспілкувалися з очільником району і з’ясували, які плани у керманича, що він думає з приводу реформи децентралізації та як це жити на два міста.

«Я вирішив спробувати свої сили, адже від багатьох людей чув, що мені пора виходити на новий рівень та зайнятися серйозними справами, і я подав заявку через проєкт «LIFT»

– У вас було насичене громадсько-політичне життя в Тернополі. Однак мешканці району, наші читачі цікавляться, звідки Ви родом, де працювали раніше, до того як стали головою Шумської РДА. Тож розкажіть трішки про себе.

– Як і значна частина тернополян, я родом не з Тернополя (сміється, – прим. авт.). Народився у Підволочиському районі в Клебанівці. Моє село дуже мальовниче, з давньою історією. Зрештою, як і багато сіл в Україні. Потім навчався в Тернополі, аспірантуру закінчував у Києві. Після аспірантури разом з майбутньою дружиною вирішили жити в Тернополі.  Поки навчався в аспірантурі, паралельно шукав роботу, 30 вересня я закінчив навчання, а 1 жовтня почав працювати викладачем у приватному навчальному закладі.

– Я переконана, що з таким рівнем освіти, який здобули, можна було без проблем влаштуватися на роботу в перспективне підприємство чи організацію. Зараз Ви кандидат економічних наук, у Вас понад 20 наукових праць. Чому вирішили податися саме в науку?

– Справа в тому, що коли закінчував магістратуру, саме почався призов до армії. Я абсолютно не був проти служби, навіть розпочав проходження військової комісії. Але дізнався про прийом в аспірантуру Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Я не дуже вірив у те, що можна «безкоштовно» потрапити у найкращий вуз країни, але завжди був переконаний, якщо є найменший шанс – треба пробувати. Після здачі іспиту та співбесіди мені зателефонували та повідомили, що мене зараховано. Я фактично однією ногою вже був в армії, навіть знав, що потрапляю у президентський полк. Пригадую, у військкоматі тоді дуже засмутилися (посміхається, – прим. авт.).

– Цікаво, як саме Ви потрапили на посаду голови Шумської РДА. Пригадую, тоді керівництво держави запустило проєкт «LIFT», через який усі бажаючі з відповідними знаннями і кваліфікацією могли подати свої заявки на участь у відборі на посади голів РДА.

– Я вирішив спробувати свої сили, адже від багатьох людей чув, що мені пора виходити на новий рівень  та зайнятися серйозними справами, і я подав заявку через проєкт «LIFT». Пройшов опитування, тестування, співбесіду із представником з Офісу президента, потім була співбесіда в облдержадміністрації.

– Тестування на поліграфі також проходили?

– Особисто не проходив. Було тестування…

Вікторія Ушакова

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Кудлак, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шумськ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: